Middag på Peppes med tjejerna i kollektivet

Har precis kommit tillbaka från en mycket god middag på Peppes pizza med brudarna i kollektivet. Detta är vår sista måltid i detta kollektiv så vi tänkte att en middag skulle passa fint!

Så nu är vi mätta efter buffén och ska sjunka ned i soffan.. I morgon ska jag iväg på intervju på Mc.Donalds. Killen som ringde att blivit tipsad från hon som jobbade på Sköyen där jag sökt jobb. Hon hade inget jobb så hon skickade mig till han.. Skönt att jag gjorde ett bra intryck hos henne så hon skickade mig vidare..

Sen efter mötet blir det flytt till lägenheten! Känns jävligt skönt, för vi upptäckte idag när jag packade att de var blött, på golvet och fuktigt på väggarna där våra kläder hade varit. De känns inte så jävla kul att ha bott i det.. Jag sov ju på de golvet de första två veckorna och åkte på världens förskylning. Kan ha hittat svaret på de nu...! Så nu hopps jag bara inte att mina kläder börjat mögla eller blivit förstörda på någt annat sätt..


24h kvar

Har sett till att packa ned större delen av mina saker, för i morgon flyttar vi!!!! Så jävla sjukt nice!

Sitter och kolla på OC och äter annanas, mums. Solen skiner och de är verkligen en bra dag i dag!!

Förut funderade jag på att sätta i löshår. Sen kom Moa hem med de till sitt hår och jag märkte att de troligen inte skulle bli någon större skillnad på längden, dock bara tjockare. Så jag tror jag struntar i det, Dock ska jag nog färga i en ljusare nyans igen. INTE Blond, men en ljusare och varmare brun färg.


OC-boxen kan vara de bästa Moa tog med till Oslo

Jag blir galen snart! Jag vet inte vad de är för fel på mig. Matt i kroppen, blöder näsblod och orklös... De är verkligen inte alls kul och jag som ska flytta om två dagar. Måste samla energi till att börja packa ned mitt liv igen i resväskor för att få annat boende.. Som kommer bli grymt bra!

Har precis sutti och släppt en tår framför sista avsnittet på första säsongen av OC. De måste ha varit den bästa prylen Moa kunnat tagit med till Oslo. Nu blir de första avsnittet på säsong 2 :)


S&M

Myst ned mig med min käresta framför OC och Big Brother!!

Brinner av!!

Alltså jag brinner av!!

Köpte ett par byxor förra veckan, ett par jeans.. Satt as bra i provhytten, kommer hem, förstora.. Åker nu tillbaka i dag för att endast byta de.. Byter till två storlekar mindre, prövar de i provrummet och de sitter bra. kommer hem och de är förstora igen!! Vilket jävla problem va??

Frågan är nu, ska jag behålla dessa eller åka och byta till ytterligare en storlek mindre..?! För frågan är också om jag kommer gå ner mer i vikt eller inte. Mitt mål är ju att gå ned till mina vanliga byxor och då har jag ju köpt dessa förjäves.. Men de känns ju inte så bra att åka tillbaka en gång till liksom..Sen tror jag att kvitton går ut snart också + att jag jobbar 14-22 i morgon... Buhuuu

Nu ska jag göra mat tills min käresta kommer hem. Lax och klyftpotatis!

De bästa med Norge är att laxen är så sjukt mycket billigare! :)


Love, Sex, Magic

.

De kommer bli bra ska ni se!

http://www.laget.se/backacupen/34923-nyhetsarkiv-item-1625168.html

Ni måste läsa detta. En av mina sköna roomisar Matte som gjort en lite insändare i Aftonbladet ;) Eller?


Big brother i vårt kollektiv

Vaknade idag och mådde lite bättre, men kände ändå att de vore bra att vara hemma en dag till.. Men i morgon ska jag allt ta mig iväg i alla fall..

Har precis konstaterat med Matte att vårat Kollektiv är precis som Big Brother.. Och tydligen är jag den som drar till mig tittar siffror, skapar konflikter, disskutioner osv.. Kan nog stämma, tragiskt nog..


Få mig att må bättre... NU!

Helt förstörd är de rätta uttrycket för mig denna dag... Försökte gå och handla, men benen bara skakade och jag blev alldeles kallsvettig när jag kom in i butiken. Och när jag kom innanför dörren var jag helt slut..

Har haft OC-maraton idag, och kommer fortsätta ha de resten av kvällen. Mer än så orkar jag inte.

Skulle ladda upp en skön låt men de gick ju som vanligt inte.. Så här är den.

Wonderwall - Ryan Adams

Puss och kram!

sjuk.nu

Har vaknat av och till hela natten, kallsvettats, svettats och mått så sjukt dåligt. Trodde de skulle gå över tills jag vaknade. Men icke! Så nu ligger jag nedbäddad i soffan och mår skit!

Vi dessa tillfällen längtar jag verkligen tillbaka till min egen säng, mitt rum, min tv och alla svenska tv-kanaler. Inte så kul att bo i ett kollektiv med våningssäng direkt. Har för mig att någon skulle få gäster i dag till längenheten som ska bo kvar över natten.. SKJUT MIG!!

Jag är verkligen glad för att jag fått den arbetsgivare som jag fått. Ringde och berättade att jag inte kunde komma idag.. Får ett sms senare om att jag ska krya på mig och inte stressa på att bli frisk. Gulligt!


Ska krypa ännu längre under filten och kolla på OC nu och hoppas på att mina krafter kommer tillbaka till min kropp. För just nu svävar de någon stans i rymden..


Sverige+Norge

I dag var de faktist varit en bra dag på jobbet. Fått igång snacket hos personalen, lärt mig nya norska "slag" ord som jag kommer använda väl.. Hehe. Men även så har dagen gått fort, mycket för att de varit sjukt mycket folk i butiken i dag. Men också för att man finner små glimtar på jobbet som är blir roligare om man tänker positivt.

Delade ut flyers precis när prisutdelningen var. Vilken stämmning!! Sverige tog ett guld, liksom Norge, så nu kan inte mina arbetskollegor säga något. He he..

De är riktigt kul att scenen som allt händer på är precis utanför vårt tält så man hör verkligen allt. Rätt som de är spelas sveriges nationalsång osv..

Är inte lika trött i dag, men skulle ändå vilka krya ned isängen. Men måste vänta på den rackans tvätten jag nyss la i.. Arbetskläderna...


En svår och jobbig grej

Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för Dig
Jag räcker inte fram
Men, Du har så svårt att vara ensam
så Du går till "lilla mig"
Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

Jag kan känna mig bekväm i Dina ögon, när Du ler
Men Du kan säga nåt så beskt att allt blir kaos och uppochner
Jag tror inte Du förstår allt som Du säger om det vackra i misär
Du har fått sol i Dina ögon och har aldrig varit där

Det vankas höst och Du får ofelbart nåt underligt i Din blick
Det är så lätt att genomskåda Dina spel och Dina trick
Nu faller mörkret över stan, och Du går runt och sparkar löv;
som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv


Har nyss försökt äta en ordentlig lunch för att klara mig till 22.30 i kväll, men jag kan verkligen inte äta mig proppmätt, har ingen aptit överhuvudtaget. De är skit irriterande. Jag som burkar äta hur mycket som helst förut.. Stressad? Nej jag vet faktiskt inte varför de är så.
Nu är de snart dags att bege sig till jobbet. Ska bara ta på mig 5 ton kläder först... Känner mig som uppstoppad med alla kläderna, usch.. Sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck, han är nog den som gör de bästa svenska texter..


De är kallt, ont i fötterna, ingen mat och inga raster, men jag lever och mår bra!

Att jobba på Intersport i dessa dagar är mycket krävande.. Du står i ett tält där värmen inte finns, står i 8 h utan att sitta, utan rast, bara jobba jobba jobba... De blir lite jobbigt i längden.. Men jag kämpar på under mina 14-22.00 pass i denna kyla. Men jag tror ändå att butiksägarnen gillar mig lite, han är så trevlig och väljer att ta med mig utanför tältet för olika aktiviteter, så de gör mig glad!

Helst hade jag velat ligga i sängen, få värme och bara mysa. Men pengar måste in och enda sättet är att jobba..

Jo just de, om jag nu mot förmodan skulle få jobbet på Max, så kommer jag troligen att gå introduktionen i Karlstad och då bo hos mamsen i 2 veckor. Fatta vad skönt!! Mat, värme, svenska tv och svenkvaluta.. ;) Men jag har ju haft sådan otur hittils så varför skulle de gå bra för mig nu med allt.

I alla fall, om 5 dagar blir de flytt till Majorstuen och egen längenhete med Moa! Gud vad jag längtar efter att få ett eget rum, kunna stänga om mig och vara ifred när jag vill. Dessutom slippa denna jävla våningssäng och Moas snarkningar på nättererna.. ;)

En liten kille kom fram till mig igår när han hörde att jag pratade svenska. Han frågade mig vilket land jag hejjade på. Jag svarade att han skulle få bestämma, så nu hejjar jag på Norge under skid-VM.. Eller?  NEj då,jag är neutral, hejjar på båda,men visst blir man glad omo någon svensk skulle ta hem lite medaljer för att reta personalen jag jobbar med, då alla är norska.. ;)


MAX-hamburgare restaurang

Jo jag glömde ju berätta om min intervju i går hos MAX. Den gick riktigt bra, eller de tyckte jag i alla fall. Har nog aldrig pratat konstant i 40 minuter på en intervju förut. Men enligt han jag hade samtalet med så var de en bra egenskap. Så nu hoppas hoppas hoppas vi!

Sedan var de brottom till min första dag på jobbet. De typiska är att när jag nästan är framme börjar jag blöda sjukt mycket näsblod. Och jag menar verkligen sjukt mycket.. Visste inte hur jag skulle få hejd på det så fick springa in på ett café och be om massa pappaer. Så jag kom igår till min första dag på Intersport med forsande näsblod. Bra första intryck.. Men jag fick stopp på de och började dirket sätta igång och jobba..

Nu tror jag att jag måste ta vara på mig själv när de gäller, sömn, vila och matintag för att orka med dessa dagar på Intersport... Onsdag-söndag 14-22.00... Skjut mig!


Intersport

Unnskyld för de dåliga uppdateringen men jag började på Intersport igår och har inte hunnit med någonting mer än att äta och sova...

Blev en intensiv dag igår, 14-20, hem äta, kolla tve och sen sova... Upp i morse, kändes inte bra allt eftersom jag inte sovit många timmar i natt. Har vaknat varje gång Moa rört på sig, (hon gör de ganska mycket) och dessutom snarkar... Usch, blev ett 9-18 pass utan rast eller lunch. Fick i mig ett äpple på hela dagen. Så nu när jag kom hem var jag vrålhungrig...!!

Har fått ett underställ, fleeströja, strumpor och en intersport tröja från jobbet. Snällt. Men skulle jag inte ha de på mig skulle jag seriöst frysa i hjäl. Eftersom VM startar i morgon har vi buriker i tält på stora uppsammlingsplatser och då inte alls mycket värme i de. Vilket leder till massssa kläder, mössa och vantar på hela dagarna..

Förstå också at jag bara umgåtts med Norsktalande personer hela dagarna, så mitt huvud är helt bombat. Och fixa inredning i tället, fixa väggarna, hänga upp kläder samt en massa andra saker. Men jag gillar utmaning så de är ju bra, men jag känner ju att kroppen börjar ta lite stryk..

I morgon är de uppstart för VM och de ville att jag skulle komma redan strax före 11 eftersom då öpnnar vi butiken. Men eftersom jag jobbar till 22.00 så känns de inte direkt lockande. Eftersom de inte är så lätt att ha med sig mat och äta under dagen..

Nu ska jag ta en lång och varm dusch och sedan hoppa ned i soffan för att avsluta kvällen med en film.

Tjaaaooo!

Ja just de, idag har jag även blivit tv-kändis. Fick vara med i någon reklamfilm eller liknande för Intersport och även i tidingen.


Städa, intervju och jobba.. Tuff dag!

Sitter och skakar i benen, fast jag vet inte varför.. Tror jag är lite nervös inför både intervjun och jobbet idag..

Har städat i rummet bland alla kläder nu på morgoen och snart ska jag åka iväg på en intervju hos MAX. Faktiskt den första MAX Restaurangen i Norge.. Rätt häftigt de också, om jag nu får jobbet. Direkt efter intervjuen ska jag åka och jobba för Intersport.. Dock lite osäker på vart jag ska, men de löser sig nog. I och med skid-VM ställs de upp massa tält varav ett som jag ska jobba i åt Intersport denna vecka. Och nästa vecka blir de upp i Holmenkollen, Rätt häftigt de med!!!


Vill ha, vill ha vill verkligen haa!

En riktigt typiskt söndag. Datan på magen, äter massa mat i omgångar, kollar på tven och bara chillar.. Rätt meningslöst och jag känner att nu börjar jag bli riktigt rastlös.

Har varit sjukt sugen på räkor hela dagen i dag. Räkmacka med ägg, sallad och majonäs.. Men de som suger med Oslo är att inga större matbutiker är öppna på söndagar... Och jag tror knappast att Deli de luca har räkor.... Få väl gå och köpa mig en skagen baugette eller något och chilla vidare.

Ciao!

 

Oooooorgaaaaasmmm!! MUMS!


Jag tror jag är kär....

Träffade min man i köpcentret igår, visste väl att jag skulle hitta en man till sist.... Trodde bara inte att de skulle hända i Oslo..


Raaaaaww!!

Har även mina nya jeans och skor på mig. Kommer komma bättre bild på de inom tid.


Korvstroganoff med ris.... Mmmm

Gårdagen, ja gårdagen.. Jag skulle ju supa Matihas under bordet och sedan gå ut på stan för att ragga en krog... Jag söp Matihas under bordet och vi gick ut på stan och hann med 3 misslyckade krogar.

Matihas pallade som sagt inte trycket och vi gick själva ut för att leta efter en krog. Av någon konstig anledning så tippsade alla om Trumpeten.. Men hallå!! Vad är de som är så speciellt med den?! Aja, vi gick dit för 3 gången för mig... Dansade lite och hade kul, men kände ändå att jag inte ville spenderar hela kvällen här. Så jag och Mathias drar vidare. Lyckas gå ned till någon bar som vi sedan ångrar oss och vänder. Går in på en bar som ser bra ut. Men upptäcker de bara är mörka personer där inne. Kände att de inte riktigt min grej och går vidare.

Hittar en till krog, men vid de här laget har Mathias redan börjat ledsna och även ja. Så efter ett försök att leta efter Yatzy som tydligen skulle vara bra (enligt några svenska tjejer) åkte vi hem.

Kommer hem och Moa sitter uppe, då vi kör världens efterfest med Nostalgi musik. Men få ge oss efter ett tag eftersom klockan börjar bli mycket.

Vaknade nu klarvaken och sitter och funderar på vad jag ska äta till lunch idag.. Tror de köttfärssås med pasta, eller korvstroganoff med ris (min favvorit).

OC-Maraton med Amerikanskt godis från Maria Montazami

Vaknade klockan 07.00 i morse av att hela sängen skakade,trodde de var jordbävning på gång. Men de var tydligen bara Moa som skulle gå ned och lägga sig soffan. Somnade om och gick upp nu. Väntar på att Moa ska bli klar med lunchen och sedan blir de OC-maraton..

Ska hinna ned till Vinmonopolet en sväng och köpa en flaska vin tills i kväll. Fick berömm idag från Mathias om att jag och Moa var sjukt duktiga på att kunna alla låtar, och mer än bara refrängen. Så idag ska även han få chansen att kunna några i alla fall. Så i kväll blir de en blandning mellan Nostalgi och nytt. LIKE IT!! :)


Vart tog alla vägen!?!?

Åt nyss en mycket god middag, klyftpotatis, pannbiff, avokado, sallad, tomat, parika och tzatziki med ett glas vin till. Mums!!!!!

Sedan blev de mariocar, öl och lite mer vin... Jag drog på min och Moas spellista från Kroatisien 10. Våra låtval och skönsång var nog inte så poppulärt för nu sitter jag och Moa ensam i sällskapsrummet.. Fattar nada!!

Aja vi får väl roa oss själva då..

Tja från oss!!



Vart tog alla vägen!?!?

Åt nyss en mycket god middag, klyftpotatis, pannbiff, avokado, sallad, tomat, parika och tzatziki med ett glas vin till. Mums!!!!!

Sedan blev de mariocar, öl och lite mer vin... Jag drog på min och Moas spellista från Kroatisien 10. Våra låtval och skönsång var nog inte så poppulärt för nu sitter jag och Moa ensam i sällskapsrummet.. Fattar nada!!

Aja vi får väl roa oss själva då..

Tja från oss!!



.

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it
Sex in the air, I don't care, I love the smell of it
Sticks and stones may break my bones
But chains and whips excite me

Norsk bankkort och nya jeans!

"Råkade" försova mig idag. Nej men när Moa gick upp så orkade jag verkligen inte. Jag brukar gå upp när hon gör de, men inte idag. Så fick sova till halv 11 i dag. Skönt! Måste ju vila upp mig tills nästa vecka då jag börjar jobba för Intersport under skid-VM.

Nu ska jag ned på stan och skaffa Norsk-bankkonto och sedan köpa mig ett par jeans. Matihas ska följa med som smakråd. Jag vet att de är en onödig kostnad, men att få ha ett par jeans på sig i stället för leggings känns mycket bättre när man visar sig bland folk. Eftersom jag inte riiiiktigt kan ha mina som jag har hemma... Ett litet viktproblem. Men jag har tidigare vägrat att köpa nya jeans eftersom jag har så sjutk många hemma och vägrar acceptera att jag gått upp i vikt. Men jag ska komma i mina gamla men just nu orkar jag inte gå omkring i Moas jeans eller leggins, så jag köper egna.!

Får se om Matihas är ett bra smakråd. Tar med mig Johanna också, känns säkrast! :)


Fy fan vad bra!!

Kom nyss hem från en vistelse i Tveita hos vår nya hyresvärd. Visst kändes de lite att åka dit och inte träffa våra gammla roomisar!! Men men. Fick en sådan sjukt glad nyhet! Lägenheten är fullt möblerad med sängar, tv, köksgeråd och soffa, samt ny renoverat badrum. Förstå hur glad jag är!!! Och detta kommer se inom12 nätter!!

Nu ska de tydligen bli film i vårt kollektiv.

Puss på er!


Min första Norska pizza!

Igår på Kickoffen med Intersport fick jag äta Norsk Pizza för första gången! Fy satan vad gott! Tänk er en Pizza Hut pizza med dubbel så mycket deg och dubbelt så mycket fyllning och mycket smak. Mums!

Sedan man välja en mössa eller pannband. Jag valde inte så länge utan tog de första bästa vilket blev ett pannband. När jag sedan kollade på de var de L/XL på de, vilket inte riktigt var de bästa eftersom jag har ett ganska så litet huvud.

Men så här såg de ut...

Varmt och skönt var de i alla fall! Så frya kommer jag inte att göra!

I <3 Norway

Trotts Kickoffen med Intersport mitt i middagen i går blev de en mysigt firande av min 20 års dag. För när jag kom hem hade Moa köpt med sig en massa godsaker. I en av bakelserna hade hon proppat full med 20 ljus. För de är ju ett måste att blåsa 20 stycken ljus på sin tjuogårsdag.

Fick en vinflaska av mina kära vänner i vårt kollektiv. Den öppnades såklart och smakades på. Riktigt god var den, Bra val Matte!

Sedan fick jag utöver skona, av Moa, en norge tröja, norge flagga och en nyckelring. Haha skön tjej! Nej men jag blev jätteglad över att hon fixat med godsaker och ljus.

Sedan blev de att färga håret på Moa och slutligen sängen. Nu sitter jag i soffan och äter upp de som blev kvar av, en brownies med kolakräm på, Oriokaka med någon vit kräm på och kladdkaksbotten,, en annan med kladdkake botten med någon nötglasyr samt en morotskaka. Fy fan vad gott!!!!!


I dag är man halvägs till 40 år... Hurra 20 år idag.

De snöar utanför mitt fönster och jag fyller hela 20 år idag! Helt galet att jag är halvägs till 40 nu!! Förstå hur mycket jag ska hinna göra på 20 år! Usch tränger bort den tanken och tar dagen som den kommer..

Åt nyss en jättegod frukost med Moa som nu gått till jobbet. I kväll ska jag iväg på någon VM-kickoff med Intersport så de blir nog tajt med tårtätande för min del. Men men, jag har redan ätit tårta hos mamma och pappa nu när jag var hemma i helgen.

Lite bilder från helgen med tjejerna!

 

Jag och Jessigullan!

 

Gina, Jessi och Vanii!!

 

Jessi, jag och Vanessa!

 

Jessi, Moa och Denkan!

Jag och Linda.

 

Vani och Moa.


Billig kylling sökes.

Passade nyss på att äta god mat och fira mig lite smått eftersom jag tydligen ska iväg på kickoff med Intersoprt i morgon vid 19.00. Ett jobb som varar i två veckor. Men grejen är att jag inte riktigt vet vad de innebär eller om jag ens fått det. Jag har i alla fall en inbjudan..

Så de blev tacos med kycklings köttfärs. Vi skulle till en speciell butik där de var extra erbjudande på just de och skulle fråga efter vägen.

Moa till en dam:- Vet du vart matburiken Rema ligger?
Damen- Naaej, men de ligger en Ica butik där borta.
Erica- A men de går inte, för Rema har nämligen extra pris på kyckling.
Damen skrattar.
Moa skäms..

Jag längtar tillbaka till sommaren då jag var brun och såg pigg och fräsch ut med endast lite mascara..

Då man kunde äta glass ute och inte frysa.. Usch för snö!!


Helgen hemma i Roslagen blev allt annat än lugn..

Helgen hemma i Roslagen kom mycket passande för mig att få tillbaka min energi och lusten igen. Fredags natt landade jag i min egen säng i min lilla stuga. Sov dock inte så bra som jag hoppats på, men de är inte pågrund av sängen utan alla tankar och funderingar kring allt som jag inte kan släppa när jag ska sova, hur mycket jag än vill de..

På förmiddagen säljer jag min bil till en av alla 20-30 personer som hört av sig om den. Fikar hos farmor och farfar och pratar och berättar en massa. De är skönt att få prata av sig lite och få tips och idéer.

Fina lilla bilen..

Dags att fixa mig och åker in till Norrtälje för att äta middag på G. Där inne möts jag och Moa av ett glatt kompisgäng som är taggade på utgång. Så efter min supergoda fläskfilé wok med räkor, zukini och aoli sås, blev de förfest hemma hos Sofie och slutligen Mobergs. Hinner vara på Mobet i kankse 1 h, 30 min innan jag får en smäll av Moa rakt på näsan.. Börjar blöda näsblod och får tillbringa cirka en halvtimme inne hos personalens område.. Jättekul.. Ska gå och säga till Moa att hon råkade slå mig och berätta vad som hände.. Hinner inte göra de fören hon vevar till mig igen...... Jahapp.. Blir till att åka hem i tid och sova. Skönt de med, tyckte inte att Mobergs levererade så bra. Tydligen gjorde Piren de i stället..

Den här tjejen kan veva med armarna hon....
Har sovit hos Jessi men är tvungen att åka hem tidigt eftersom jag skulle ha en lite tårtbjudning. Tanken var att jag skulle träffa släkten alla på en gång. Men de blev inte riktgt så. Men trevligt vart de ändå. Fick även denna dag många tips om CV osv, vilket uppskattades! Sedan middag hos farmor och farfar, vilket jag har fått önska, så de blev kalops! Muums. Sedan en lugn kväll framför en film med pappa och Sanna.

Tidig morgon söndagmorgon kör min far mig till Posten för att hämta paketet med skona i som Moa varit så gullig och köpt i födelsedagspresent åt mig. Sedan vidare med buss in till Norrtälje för inhandling av diverse saker, slutligen hem till Moa för att packa ned maten och sedan börjar vår resa mot Oslo...

Dessa kommer aldrig lämna mina fötter! I LOVE THEM

Tre väskor var, tunga som satan och kaos med alla människor som inte kan visa hänsyn till andra. Jag hatar STOCKHOLMARE! Hittar till tåget och vi slår oss ned med alla väskor, hinner åka cirka 2 h innan de berättar att de varit något tekniskt fel, så de blir ersättningsbuss.... Den prociduren med 6 väskor, hysteriska människor och för få bussar orkar jag inte skriva om för detta inlägg har redan blivt allt för långt... Men cirka 2 h senare på kvällen anländer vi till vårt lilla rum på 6 kvm. Förstå vad trångt de är med 6 väskor och även 4 väskor sen tidigare... Aja, vi somnade dirket i alla fall.

 

Vore intressant att väga packningen vi hade med oss och få reda på hur  mycket vi bar omkring på egenligen...


Tillbaka i Oslo, och nya äventyr står på schemat!

Tja tja Bloggen!

Jag ska berätta helgen i detalj senare men just nu står jag i Köket med Hallelujah på högsta volym och lagar mat! Gick upp med Moa och åkte med henne till Jobbet för att köpa bröd, söka två jobb och säga upp mitt gymkort. Nu är jag hemma en snabbis och ska snart iväg på en "informationsmöte/intervju på MAX!.

Seeee yaaah!

Farväl Jupiter

Nu är de inte långt kvar tills jag är hemma! Eller de är nästan två timmar innan jag är hemma i min säng. Men om 30 minuter är jag på Stockholms bussterminal och sedan ska jag ta en buss mot söderhall där Moas far plockar upp oss (om nu bussarna går) sedan vidare mot Rimbo där pappa hämtar mig hos Moa och slutligen hem!

Så nu rullar allt på som de ska. Varit hos mamsen och nu snart pappsen, kan de bli bättre? Sedan vänner och släkten ihelgen. Bästa helgen på länge skulle jag tro!


Jag bara njuter av lugnet, maten och Sverige!

Njuter av att vara hemma hos mamma. De är tyst, lungt, massa mat och andra godsaker i kylskåpet. Och de bästa av allt, jag har Tven för mig själv!! Slipper dela den med alla andra i Kollektiviet och programmen/kanalerna är på SVENSKA!!! :D (y) GILLA!!

Vi får se hur allt går med bussen hem idag. De är tydligen snökaos hemma, inställda tåg samt bussar. Så vi får se, kanske aldrig kommer komma hem till min andra halva av släkt, vänner och familj.. Men jag glädjer mig med att jag är halvvägs och hemma hos mamma!


Bilen alla vill ha!

La ut min älskade bil på blocket sen i går kväll.. Första som ringde på den var 23.20... Folk är som galna i min bil. Fattar inte varför,men de är jävligt bra!

Så i morse hade jag minst 15 missade samtal från olika nummer. Och har redan 3 stycken ( 3 av de 4 samtal jag hunnit svarat på) Varit jätte intresserad och är villiga att åka och kolla på den i kväll, trotts att den står under ett tjockt lager snö.. Min lilla älskade bil..

De är med sorg jag säljer den, men samtidigt vad ska jag med den till när jag bor i Oslo? Men av de sju bilar jag haft så har den här varit min absoluta favorit!!


Men de blir nog bra, allt blir bra!

Var så himla skönt att få komma till Sverige och mamma igår! Vilken glädje när jag satte mig i bilen och den började rulla.

Igår natt låg och och mamma och pratade om allt och allt och verkligen allt. Det känns så skönt att få prata av sig och få höra vad mamma har att säga om saker och ting. Nu känner jag ett lugn i kroppen och är redo att bege mig tillbaka till mitt lilla råttbo till rum..

I dag har vi varit duktiga, vi har tapetserat ett helt rum (nästan klara). Och nyss åt vi middag, mums och jag fick en aldeles egen beställd TÅRTA som vi hämtade på ett Café. Helt sjukt vilken drömtårta. Typisk tjejtårta. Vit choklad, grädde och jordgubbar över, chokladmouse och vaniljkräm i.. Mums!

Fick de jag önskat mig, pengar, så jag kan leva ett normalt liv i Norge och betala hyran. Sedan fick jag, mamma och pappas giftasring! Den blev jag så sjukt glad över! Synd bara att jag har lite knubbigare fingrar än mamma hade på den tiden, men efter fått ihop lite pengar ska jag förstora ringen till min passform.

Sen fick jag även blommor, och blommor blir man alltid så glad över. Nu ska jag försöka kolla på film, för de har någon hantverkare här som håller på att spika.. Lyckat med min huvudvärk.. Men de blir nog bra! Allt blir bra!

Mina vänner!!

De känns för jävla bra att vännerna där hemma inte har glömt mig trotts att de är 6 veckor sen jag var hemma.

Fick ett fb-mail som bestod av en fullsmäckad och välplanerad dag av Dennan! Kommer bli så grymt kul att få träffa alla igen! Även om de bara blir en snabb dag så kommer de förgylla min vardag i Norge! Kommer tänka tillbaka till alla fina minnen vi alla har tillsammans!

Nu ska jag packa ned väskor i en väska för att snart åka hem till Mamma.. Ska få åka bil! Ska bli så himla skönt!

Mår inte så bra i dag tror jag har dragit på mig någon föskylning eller liknande.. Men de är ju inte så konstigt med tanke på hur kallt de är på nätterna att ligga på en luftmadrass i ett rum där de drar kyla från alla väggar, samt golvet.. Usch! Så jag tar de lite lugnt, började dagen med en lång dusch medan Lars Winnerbäck strömade ut ur mina högtalare.



Anti dunkuddar

Alltså jag kan inte sluta att vara anti dunkuddar, duntäcken osv.. När de finns andra alternativ. Som när vi var på Ikea idag, varför köpa duntäcke när de finns andra alternativ som också fungerar.

Även om jag inte vet om detta dun kommer från dessa gäss som plockats levande så känns de ändå som om att man inte ska uppmuntra konsumenter till att köpa dun..

Men men, jag antar att jag säkert är ensam om att tycka detta eftersom de flesta har duntäcken i sina sängar.

Men jag tycker de är okej om man har duntäcken sen tidigare, för då visste man inte hur gässen behandlades, men att köpa nya... Inte okej...



IKEA

Nu för att få lite svensk kännsla ska vi tre tjejer, Johanna, jag och Moa åka till Ikea.. Vad vi ska köpa de vet jag inte, men de blir kul att åka en sväng.

De blir en sådan där IKEA-Buss..


Dialekter och språk, de gör skillnad

Jag vet inte men när jag väl har börjat kolla på en serie eller liknande kan jag verkligen inte sluta kolla. Så under några dagar har jag haft Bartenderskolan-maraton, med slut idag. Kommer inte bort från Norge, eller norskan någon stans eftersom det var hälften svenskar hälften norskar.

Men jag vet inte, men jag blir typ helt kär när en norrman öppnar munnen och börjar prata norska. Men när en tjej gör de passar de verkligen inte.. Haha. Men förstå hur mycket en dialekt kan göra ens personlighet.

Jag vet inte vad ni tycker men vissa dialketer är verkligen hemska och kan dra ner en kille från att ha varit en 10 i uteseende till nästan en 6-7.. Så stor påverkan har verkligen ens ordspråk, dialekt och språk.


Allt om min buske..

Nog om tjatiga och deprimerande inlägg.

Fick ett telefonsamtal av min älskade mor. På onsdag åker jag hem till Mamma, Karstad. Träffar syrran och äter tårta på torsdag, åker till hem till min kära far på fredag och stannar där tills måndag. Även hemma hos far blir de tårta!

Ett jävla tjat om tårta men jag fyller ju faktiskt 20 år den närmsta veckan.

Nu blir det "Allt om min buske". Alltså filmen.. Får de hur den är.


Tänk på vad de är ni har..

Fick en kommentar om hur rummet såg ut.. Frågan om cellskräck kom upp, och svar ja, cellskräck är de verkligen. Och trotts att de är så litet så är de så förbövelens kallt! Jag har problem att sova på nätterna eftersom kylan kommer underifrån samt från väggarna..

Jag försöker intala mig själv hela tiden (även på nätterna) att snart snart, om 3 veckor, får jag och Moa en egen lägenhet och ett varsit rum. Förstår hur mycket man kan sakna en dörr att stänga om sig, ett eget rum..

De är ganska sjukt att efter ett tag önskar man sig inte tex en sol och bad semster, nya kläder eller ja, de där vanliga. Utan nu längtar jag efter en säng, en riktig säng. En säng som är min egen och en säng jag vet kommer stå på samma stället ett tag.

Men även efter kött, kyckling och fisk!!

Ni där hemma som klagar på all och inget, bor hemma, mamma och pappar fixar allt. Tänk efter, tänk efter på vad de är ni har.. Sluta klaga och ta vara på det..

Före och efterbilder

Tog tag i rummet...

Före...




Efter...

Lite skillnad va.. Vart tror ni att jag och Moa har gömt sakerna?.. Hehe!


De svensken måste veta

De Svensken måste veta....

 

38% inge vidare. Pröva vad du får på, vetgirig.nu


Här bor vi, försök komma in om ni får plats..

Igår låg jag bakfull 2.0 och orkade inte göra någor alls!

Fredagen började med förfest hemma i vårt kollektiv med Jag, Johanna, Moa och Kajsa.. Vi drog vidare mot en bar/pub. Dansade och hade allmänt sjutk kul hela kvällen.

Lyckades fixa efterfest, fast till sist var de bara jag och Moa som drog på den.. Hade skit kul med 4 norska killar som bor dit vi ska flytta snart, Majorstuen..

Sov som sagt hela dagen i går i omgångar. Kajsa kommer in, pratar lite, somnar om, Matihas kommer in, pratar massa!, och somnar om.. Går upp vid 5 och försöker piggna till med pizza och cola.. Slutade med kebab, chips och dipp framför melodifestivalen och slutligen en film!

Tog en lång och välförtjänt dusch och har intagit position -soffläge, igen!

Välkomen in till Mig och Moa!

 

 

Här sover jag, alltså där du skymtar de blå täcket.....

 


Och där sover Moa...... Jag vägrar krypa upp där för jag har riktigt höjdskräck, och när jag försöker klättra upp på stegen fryser varje muskel i hela kroppen och jag kan inte röra mig, får panik och börjar grina..


Man kan inte ens öppna dörren, skandal....

Ledsen i ögat

- "Vi tjejer snackar om var vi ska ut imorgon, finns bara ett litet problem och det stavas Erica... Hon är ju inte 20 än så hon kommer inte in på några krogar, utan det får bli någon pub imorgon, karaokebaren vägrar jag, hahahaha!"


Tack för den Moa.. :(

Fredag den 4

Dagen har varit den lugnaste på länge och snart kommer Moa och Kajsa hit.

Jag, Johanna, Kajsa och Moa ska se om vi kan hitta något uteställe som vi trivs på.

Känns skönt att få klä upp sig lite och fixa til sig. Man behöver verkligen få göra det i mellan åt.

Bilder kommer kankse senare, eller i morgon. ;)


Damma av gympaskorna

Moas jobb sätter spår på alla oss i längenheten..

Usch måste nog börja mortionera av något slag...

Måste leta fram gymkläderna och bara ge mig fan på att nu kör jag.


Fördelar med att bo i sen stor stad

De här är fördelarna med att bo i en stor stad, en huvudstad..

Att man får en massa smakprover och gratis kaffe. Fick även smaka någon vaniljpudding på Kiwi, mums!!

Ut på stan för att ragga jobb..

Jag söker i snitt 3-5 nya jobb varje dag via internet, men de verkar inte hända något, så jag ska nu gå ut och dela ut mitt cv. Hoppas på bättre resultat då.

Nu ser jag ut så här i håret. Det blev bra, men de kunde ha blivit ännu bättre med foliéslingor. Men vad gör man inte när man inte har tillgång till sina frisörsvänner.. Gjorde de mesta själv. Kajsa hjälpte mig med att dra ut linjor där jag inte kom åt, men annars har verket mitt eget. Så hade de blivit sämre, hade jag bara mig själv att skylla, och jag visste när jag gjorde slinghätta att man bara får med överhåret. Nästan ialla fall..

Aja, ut på stan nu, blir galen av att sitta hemma och ångrar mig att jag tackade nej till telefonförsäljar jobbet.. Men de är lätt att vara efterklok..

Bibliotekskort

Jahap, då var man brunett.. Nej då, men lite mörkare nu i alla fall. Så i morgon ska jag söka jobb, får hoppas på mer tur nu som brunett.

Har skaffat bibliotekskort idag. Kan låna filmer och böcker gratis! Super bra de ju!! :)


Hej då blondin, Hej brunett!

Nu är jag helt inne på att färga mitt hår mörkare (brunt). Jag tror nämligen (som jag och mamma pratade om), att folk inte tar en på allvar bara för att man är blond. Tror inte att man kan jobba, att man gör något seriöst, att man bara flumar omkring. Det är ju de sista jag gör, och på jobbet ger jag verkligen 100% fast att jag är blond, så de så!

Så nu letar jag för fullt efter en slinghätta så att Moa ska kunna färga på mig. Helst hade jag velat att någon av mina frisörsvänner hade gjort de eftersom de gör i folie och de blir liksom mer i hela håret. Slinghätta är bara överhåret som blir mörkare. Men men, de är alltid något.. :)

De här är ju mörkt fast ändå ljust, och snyggt. Eller vad tycks?

 


Every little thing gonna be alright !

Påväg till Moas jobb gick jag in på Deli de luca för att höra om de söker jobb, (denna butik ligger nu 100 meter från nuvarande boende). De sökte jobb vilket jag tror gjorde min dag! Så nu håller vi tummarna!!!

Efter att ha väntat med Johanna utanför Moas jobb 2h och 30 minuter åkte vi slutligen hem..

Blev jätteglad när jag gick in på Annettes blogg och kollade. Då hade hon scrapat en bil på mig om mitt liv i Oslo! Den var riktigt fin och just därför ska ni också få ta del av den!


1 februari,

Nu är de inte långt kvar tills jag fyller år och jag har kommit fram till att jag inte önskar mig något annat än P e n g a r.. Så jag kan betala hyran för den här och nästa månad.. Tragiskt va? Att inte kunna önska sig något annat. Fast samtidigt kan man säga att är hyran betald så har jag fått livet i Oslo i födelsedagspresernt och äventyret i sig. Så jag ska absolut inte klaga, men man hade gärna levt i ett liv med glitter och glamor, samt ett arbete..

Allt kommer väl så småning om, men just nu är de jävligt surt att allt som finns i mitt huvud är hyran för nästa månad i Moas och min egna lägenhet. Hyran kommer att bli mer lagom när två till flyttar in, vilket kommr ske någon månad efter att vi flyttat in..


Ingen bra dag idag..

De blev inge mindre än skinkomelett med stekt potatis, och majs. Det blev gott, eller är det bara för att de var något annat än pasta? Men de var egentligen de som var tanken med middagen, lite variation från pasta! Men i dag lutar de åt makaronepuddig.. Haha. Men tänk egentligen hur mycket olika maträtter man kan göra med en grund ingrediens. -Pasta..

I dag är de ingen bra dag, en sådan dag man är ledd på allt och nu har jag bara för de skickat in mitt cv till Pizzerian som jag var hos igår. Då har man börjat bli desperat.. Men men.

Jag och Johanna ska åka och hälsa på Moa på jobbet snart. Stackars Moa jobbar hos samma företag, fast en ny butik, och ska stänga ensam för första gången. Men vi hoppas på lite fika, så vi ställer upp och åker dig. En liten baktanke är att jag ska presentera mig live på ett café som är konkurenser till Moas café som jag har sökt jobb hos via internet. Smart drag va?



Nu du Jessi är de snart dags för dig att komma och hälsa på oss! De var alldelses för länge sen vi tre tjejer umgicks..

RSS 2.0