Middags dags

SKa sätta igång och laga någon form av middag tills Moa kommer hem. Trotts att jag har köpt massa ny mat är det jättesvårt att komma på något när man inte har tillgång till kött, fisk osv.. Måste köpa mer sådant! Jag blir galen annars! :D

Aja, mat ska tjejen få, och även jag, så nu sätter jag igång.

Hare!

Bekkestua - Pizzanini

Har överlevt första natten i vårt nya rum...

Jag trodde ärligt talat i natt att jag skulle frysa ihjäl. Min kroppstemperatur var nere i botten kändes det som. Herregud! Slutade med att jag la mig i morse på soffan ute i de "gemensamma" rummet. Där var i de i alla fall varmt.

Hade de jättemysigt hos mamma, med massa god mat och annat jag längtat efter så länge att få äta! Nu är man tillbaka i de vanliga rutinerna igen med pasta, pasta och pasta..

Ska försöka ta mig till något som heter Bekkestua.. Kommer nog inte bli de lättaste, men jag ska föröka. Tror de är en till anställningsintervju.

Har försökt få lite ordning i vårt pyttelilla rum..  2x3 meter stort, en loftsäng där Moa sover och jag på en uppblåsbar maddrass på golvert. Och de är sviiiinkallt. Elementet funkar typ  inte.. Ingen garderob, inga hyllor, ingen plats i frysen, kylskåpet och i hyllorna. Men de här bli nog bra.! Har i tankarna hela tiden att de bara är en månad! Om en månad har i vi ett varist rum och mycket mer space!


Check!!

- Jag måååååste få KÖTT!! Jag blir gaaaalen! Inge kött på snart 4 veckor!!
- Jag måste köpa med mig eller äta POTATIS!
- Jag måste ha en SEMLA!! Letat som en jävla idiot efter de i Oslo, finns det? - Nej.. Inte vad jag har sett ialla fall..
- Jag måste äta PIZZA!! Eller någon form av skräpmat!
- Jag måste förbi apoteket.
- Jag måste verkligen tvätta de kläder jag har med mig.
- JAG MÅSTE ÄTA ELLER KÖPA MED MIG CHIPS OCH DITT, samt lösviktsgodis och choklad!!
- Fixa ett täcke och nya påslakan.

- Slutligen måste jag handla med mig mat hem.. Eftersom Moa valde att stanna kvar i Oslo, så får jag bära allt själv.. Tror inte att jag handlar så mycket då, blir tungt att bära!

Jag har alltså hunnit med att göra/äta allt jag ville, FÖRUTOM en semla.. Men jag tänkte att de får vi styra upp i Oslo då..

Igår när jag kom till mamma åt vi fläskfilé med potatisgratäng, åkte och hyrde film, (Bröderna Karlsson, skit bra) åt chips och dipp, drack cola och somnade sedan i en ordentlig säng! Kunde gårdagen blivit bättre? - Nej!

I dag har jag packat, umgåtts med Mamma, handlat mat och diverse saker, och snart kommer syster hit så vi får umgås lite. Sen blir det pizza och slutligen hoppa på tåget till Oslo. Jag har lyckats få både Moa och Mathias till min perrong, för jag tänker inte bära all mat jag köpt till mig och Moa.. No way!!

Jag har ännu inte lyckats åka några skridskor i år, trotts att de varit sjukt mycket minus och isen är säkert kanon bra.. Men de kommer väl de med. Läste i tidningen att de kommer bli en låååång vinter.. Usch..


I´m coming home, I´m coming home, tell the world that I´m coming home...

Nu sitter jag på bussen och har faktiskt passerat gränsen redan! Jag vet inte varför jag har ogillat att åka buss förut.. Eget säte, Internt och elutag.. Hur bra som helst ju, och dessutom är jag snart framme! (en timme kvar).

Resan började inge vidare, kom till bussterminalen, skulle hämta ut min biljett.. Jahaap, bara föra att jag köpte den via SJ så var jag tvungen att åka buss tillbaka till Jernbanetorget för att hämta den och sedan buss tillbaka till bussterminalen igen.. Jaja.. Tur att jag ALLTID är i god tid så jag inte hade kommit dit typ en kvart innan bussen skulle åka..

Nu när jag kommer hem till mamma har jag lite saker som ska göras/ätas!

- Jag måååååste få KÖTT!! Jag blir gaaaalen! Inge kött på snart 4 veckor!!
- Jag måste köpa med mig eller äta POTATIS!
- Jag måste ha en SEMLA!! Letat som en jävla idiot efter de i Oslo, finns det? - Nej.. Inte vad jag har sett ialla fall..
- Jag måste äta PIZZA!! Eller någon form av skräpmat!
- Jag måste förbi apoteket.
- Jag måste verkligen tvätta de kläder jag har med mig.
- JAG MÅSTE ÄTA ELLER KÖPA MED MIG CHIPS OCH DITT, samt lösviktsgodis och choklad!!
- Fixa ett täcke och nya påslakan.
- Slutligen måste jag handla med mig mat hem.. Eftersom Moa valde att stanna kvar i Oslo, så får jag bära allt själv.. Tror inte att jag handlar så mycket då, blir tungt att bära!


Mer redo än så här går de inta att bli!

Nu är jag redo att flytta över de sista sakerna som inte ska med till mamma.. Så om en timme åker vi med de sista lasset på buss, t-bane och slutligen buss igen..

Ska åka till Karlstad och mamma i morgon för att dumpa, lite onödiga saker, samt tvätta!! Så de sakern är kvar, men de är inte mycket.. De är med en viss saknad jag kommer lämna denna lägenhet. Den var ju så mysig!

Sen tillbaka hit igen för den sista natten..

Maria Montazami hade en tävling på hennes blogg och jag kände att de inte var någon idé att ens försöka. Men de gjorde Moa, och vann! Dock inte hela tävlingen, men en Moroccan Oil och godis.. Roligt!! :D Tänk att man kan vinna ibland!!



Majorstuen, här kommer vi!

I dag är jag en glad tjej!

Jag fick nyligen infromation om lägenheten på Majostuen! Vi får flytta in redan i slutet av Februari!!! KAN DE BLI BÄTTRE!!

Fy fan vad jag är glad! Det känns så jävla skönt! Att få något eget liskom, inte hos grabbarna, inte i ett kollektiv, utan vår egna lägenhet! Där vi bestämmer vilka som får bo med oss. De lutar ju självklart åt två glada tjejer från Roslagen! Så vi får se, tills dess blir det jag och Moa!

Nu ska jag sätta igång och packa och städa, för idag flytta vi resten av sakerna till vårt lilla rum i väntan på lägenheten!!

Jippiiiii!! Jag är sjukt glaaaaaad!! :)


Konståkning

Kul att jag skulle vara en snäll kompis och gå och möta min vän när hon slutade. Men de kom ingen Moa längs vägen.. Och jag han nästan ÄNDA ner till Tveita, vilket är en lååååång bit, typ 4 km.. Sen ringer hon från grannens nummer och säger att hon är hemma... Jahap, då var det bara att gå tillbaka de 4 km.... Så nog har jag rört på mig idag.. Backen upp är liksom 4 km lång och typ 90 graders vinkel!!

Aja, hemma nu och sitter och beundrars över hur vackert och hur vältranade konståkerskorna är på tven..



Ett riktigt måste i garderoben!

Eftersom jag nu bor i Norge, så måste jag självklart skaffa mig en såkallade "lusekofta".. Förstår hur snyggt de skulle vara under skinnjackan, leggings och mina nya stövlar. Men självklart en stor halsduk också! Skit snyggt!!

Och dessutom finns de i så sjukt många färger. Då blir det inte lika som alla andra har. Hellst skulle jag vilja ha en med mycket röda detaljer, eftersom de skulle matcha min gråa skinnjacka så sjukt snyggt.


Alla behöver lite egen tid ibland..

Hahaha jag bara ler när jag tänker på hur jag och Moa såg ut när vi försöker tränga oss på bussar och tunnelbanor med våra backpackerväskor plus varsin rullväska bland alla jävla människor.. (bilder kommer i kväll när Moa kommer hem)

Vi har nu lyckats fått bort ett lass med saker till vårt nya krypin. Dock var de inte alls stort, men de duger för oss, längtar så sjukt mycket tills vi får våran egen lägenhet.

Moa lyckades komma försent till jobbet, mycket var nog pågrund av att det var rusningstrafik, men också att vi råkade ta fel buss. Eller de var inte fel buss utan den gick åt fel håll bara.. Haha :) Men nu är hon på jobbet och jag har krypit ned i soffan för lite film mys. Lite egen tid, som jag tror alla behöver ha någon gång. Så jag passar på innan vi flyttar in i kollektivet, kommer nog aldrig få vara ensam då.. Buhuu!!

Nu ska jag rensa vårat kylskåp på mat... Haha nej men vi måste äta upp typ allt för att vi ska ju flytta.. Mums!! :)


Flytta till nytt boende

Jag har precis packat ned nästa allt jag har med med mig, ännu en gång + alla mat, för att flytta över sakerna till ett annat rum vi fått hyra. Rummet ligger mycket mer centralt och är i ett kollektiv på två tjejer och två killar. Känns faktikst bra.

Men det som känns mindre bra är att jag kunde vara halvägs hem nu.. Buhuu.. :( Men men, saker ändrar sig hela tiden och man får ta dagen som den kommer verkligen!

Nu behöver jag inte önska mig skona längre!!! Min älskade vän Moa har beställde de till mig tills jag fyller år!!! Yippiiiiiii!!

Nu önskar jag med ett par Ray ban, Wayfarer, smink och självklart pengar så jag har råd att leva här... Men jag vill även ha skor, kläder, ja allt som en tjej önskas ha i min ålder.. :)


Sorg, sorg, sorg..

På med svarta kläder för här kommer en tragisk nyhet..

De är med stor sorg jag här med berättar att jag aldrig kommer komma hem!!!

Vi fick de lite struligt med boendet då en av grabbarna sagt upp "sin del", och fixat nya som ska flytta in. Så nu börjar vi med att flytta till ett rum hos 4 andra människor. Träffade de när jag serverade på Telenor Arena, så det är schysst människor.. Sedan bor vi där 1-2 månader och slutligen en lägenhet på Majorstuen en 4a !!

Men visst känns det jobbigt att flytta runt hela tiden och jag som verkligen ville hem ihelgen! Hem till pappa.. Släkten och familj.. Men jag hoppas att jag kommer iväg en annan helg.. :(



Hej på er

Det är sånt här som man roar sig med på kvällarna i Oslo....


Jeg elsker livet mitt akkurat nå

De här med norska är inte riktigt min grej, men de ska faaaan bli det!

Var på arbetsintervju nr 3 idag på Cubus!! Tror de sökte deltid, men va fan, hellre deltid där plus ett till ställe än telefonförsäljning... Sen verkade de ha jättetrevligt på arbetet och bara tjejer. Kjempebra!

Fast sen helt plöstsligt förstod jag det som om att det var heltid.. Aja den där norskan vill jag lära mig mer av nu! Så jag vet inte, men fredag ska jag i alla fall få svar.

Sen ringde coop från sverige och jag hade helt glömt bort att jag skulle jobba i helgen, så i morgon åker jag hem och sen jobbar jag på lördag, åker hem till Oslo på söndag igen.. KUL....


Kompis det går bra nu!

Bara för att jag är en snäll kompis så gick jag nyvaken och mötte Moa som kom från jobbet. Höll på att svimma i backen upp till vår bostad. Den backen kan man inte förstå hur jobbig den är om man inte själv gått i den.

Var tvungen att äta mat nu för att de ska sluta snurra i huvudet.

Men nu ska vi iväg och kolla på ett gym och sedan har jag en till intervju på Cubus i Tveita!! :)

Jag önskar mig!

Jo just de...

De här vill jag ha när jag fyller år.....

Jag är helt förälskad, och de bästa är att de kostar endast 299:-!!! Finns på laredoute för de som undrar, dessutom i tre olika färger.. Jag gillar denna fägen, sen brun och grå!! Drömmen! :)


Kan man inte sluta räkna åldern när man blir 20 år?

De här godsakerna väntar på mig hemma!! Vilken tur att jag åker hem på torsdag så jag kan få se de irl!!

Premiären blir nog på min 20 årdag! Kommer bli galet snyggt med en helt okej out fit och sen dessa till! Daaamn!

De sjuka är att jag hela tiden tror att jag blir 18 år och inte så gammal som 20. Antagligen för åldersnojjan eller för att jag fortfarande ser mig som en ung tonåring! Usch... Detta med ålden alltså. Kan man inte bara sluta räkna när man blir tjugo år... Suck...

Husmor idag igen..

Ja nu har jag precis sett den knäppaste filmen på länge.. American beauty. Värsta psykfilmen! I dag stod jag för maten igen, mjölkstuvade makaroner med inkokta morötter och till de, FALUKORV! Kan de bli mer svensson mat?! Men grejen är, de är så sjukt underskattat!! Mums! Till erfterrät, chokladbollar..

Feng shi

Ja visst är det skönt att sova länge, men inte för länge och inte så många dagar i sträck!!!

Men faktiskt så sover jag inge bra längre, fast att det är i en riktigt säng med en stängd dörr om mig.. Feng shin stämmer nog inte så bra i rummet. Sen är det för tyst! Sjukt.. Ska nog sätta in en radio eller något som jag kan somna in till.

Jag längtar verkligen tills jag ska få gå upp och jobba på måndag! Kommer bli as skönt att få komma ifrån lägenheten för en stund. Jag har sökt ytterligare massor av jobb, men ett var att jobb deltid i en garderob och lite diskplock osv, tror det skulle bli skit bra att ha först telefonsäljar jobbet 08.30-16.30 och sedan hoppa på ett till jobb efter det några dagar i veckan. Skulle säkert fungera.

Nu väntar jag på att min kära roomiiiiiiis ska komma hem efter att ha jobbat, kan eventuellt bli en date med Madde idag, pratade om det igår i alla fall. Så vi får se. Annars blir det nog något annat eftersom det är kanoooon väder ute, lite vårkänsla faktikst!


Just de, fick ett jobb idag...

Ja just de, glömde berätta att jag fått jobb!!

Var iväg på en intervju i Fredags och de skulle återkomma i dag, måndag. Vilket de gjorde, meddelade att jag fått tjänsten... Telefonförsäljare!

Ska ringa och sälja typ som "google" sider till Svenska företag i Sverige, vilket jag tror kan vara soft!

Men i still looking!

Så jag börjar på måndag nästa vecka, så i helgen, eller på torsdag åker jag hem till Roslagen för att hämta mer kläder.

Hoppas ju på ett lagerjobb, eller butik... Men men, en start i rätt riktning!

Så här kul hade jag i de två timmar vi stod och väntade på skatteverket...



Nu har jag blivit invandrare....

Puhh, nu är jag helt slut i fötterna!

Började dagen ganska slappt, genom att gå upp sent, slå på datan och bara ta de chill, tills Moa ringde... På med kläder, smink och packa väskan, gå ner till Tveita för att möta henne. Gick cirka 12, och hann inte äta något, varken frukost eller lunch. Åker till Grönland för att leta upp skatteverket. Väl inne tar vi en kölapp.. Ja men bara 300 före oss, det här kommer ju inte alls ta lång tid, nej inte alls...

Tror vi får lämna in våra papper strax efter tre... Fortfarande inte ätit något och stått nu i cirka tre timmar.. Träffar på Sofie som också är ifrån Norrtälje. Hur ofta händer de liksom?! Står med henne tills de är hennes tur och snackar lite..

Äntligen, klockan fyra får jag äta! Två cheese! Mums!! Dumpar Moa som skulle på någon kaffe-kurs med jobbet och åker hem.. Har tvättat jätte mycket, damsugit, skurat, plockat hur mycket som helst i lägenheten.. Om det håller sig så här fint kommer grabbarna få en chock när de kommer tillbaka!!

Tog mig även friheten att städa lite i Simons rum.. Eftersom jag sover där och är lite damallergisk så damsök och skurade även där.. Så nu är de fin fint!

Jahapp, då var man invandrare i Norge.....


Beslutsångest!

Tjejerna som vi var och kollade på rum hos i dag, ringde nyss och berättade att vi fått rummet.. Men samtidigt så var vi över till Simons farbror i dag och han berättade att han hade en 4/5 ledig i slutet av mars i Majorstuen! Hur mycket bättre är inte det? Palla att dela lägenhet med 7 andra när man kan få en egen lägenhet med de priset och välja sjäv vilka man vill bo med. Självklart vore de trevligast att få bo med grabbarna...

Så nu håller vi på att försöka få de att inse att de måste söka en massa jobb! Annars blir det lite tajt för mig och Moa att hyra lägenheten själva..

Kollade nyss Solsidan, TACK för att tv4-play finns!!!


Blivit med gymkort och ev ett rum på frogner.

Jag har återhämtat mig eller snarare min kropp har återhämtat sig efter gårdagens jobbpass. Gick upp som en zombie mitt på dagen idag.. Åkte in mot stan för att kolla in ett rum på Frogner. Hann inte dit utan blev stoppad av någon snubbe som sålde gymkort...

Jag hatar sådana gatuförsäljare för deras erbjudende låter så bra, men när man kommer hem börjar man fundera på om det var så bra. Som tur är, denna gång, har jag 10 dagar från och med 7 februari på mig att säga upp årskortet på detta gym..

Sedan hann vi vidare till rummet i Frogner. 30 m2 stort och fint, Dock delar men med typ 7 andra lägenheten. Men den var riktigt stor. Eftersom rummet var så pass stort så kommer vi att ha egen soffa, tv, och ev matbord. Men först måste vi få den och efter det måste jag vi betala 20 000 kronor.... Japp, bara att slänga fram...

Nu har ju nyss gjort jättegod mat, (billig och enkel) och nu blir det chill i soffan och slutligen solsidan på tv4 play!!

"Frogner är en stadsdel i västra delen av centrala Oslo. Denna stadsdel har traditionellt varit bostadsområde för överklassen, och har även i dag bostadspriser som hör till de högsta i Norge." - Citerat från wikipedia
'

Och de bästa av allt! Vi kankse kommer bo nära Frogner-Parken där det finns statyer av nakna människor och den så kallade "jätte dildon". Den som ses på bilden.



Fullt ös medvetslös!

Jag har precis kommit hem från mitt första jobb som servitris! Jobbade som eventpersonal på Telenor arena här i Oslo. Serverad 400 pers, fulla brats i åldern 30-50. Fullt ös medvetslös... Och det var de verkligen i 7 timmar.!! Men jag gillade det verkligen. Dock är jag sjukt trött nu efteråt. Inte nog för att ha jobbat, utan för att jag fick hoppa av en tunnelbanestation före den jag skulle hoppat av på eftersom tunnelbanan inte gick dit.

Raggade upp en taxi, skramlade ihop pengar och väckte Moa som var tvungen att komma ut med sparbössan... Men kvällen var lyckad och nu ser jag fram emot att jobba som servitris igen.

Lärt mig av kvällen:


- Servera alltid från höger, samt plocka av.
- Plocka bort tallrikar på hela armarna inte bara i varje hand utan lastar upp på underarmen
- Servera fler än bara en tallrik i varje hand
- Servera tre vinflaskor samtidigt
- Le och se glad ut när någon full försöker förklara på norska att de är kallt och han tycker att jag skulle sätta in en kupéfläkt framför hans bord... 
- Se till att de alltid är fullt i glasen och att de finns vatten.
- BEKVÄMA SKOR!
- Ätit mycket mat innan
- Drick mycket vatten!
- Kolla hur bussar samt tunnelbanan går innan man åker iväg på jobb.
- Se till att ha kontanter med sig.
- Batteri på telefonen samt pengar
- Sist men inte minst, Tänk bort den höga ljudnivån och se glad ut.. Alltid LE!!

God natt på er!

Nu är jag nervös!!

Alltså shiiiiiit! Nu börjar det bli riktigt nervöst inför ikväll. Fick precis ett mess från Johan, han som håller i allt, om att vi ska vara där vid fem redan. Det roliga är att jag inte har någon aning om vart alla 30 servitriser/servitörer ska någons stans, hur jag ska hitta dit, komma hem, jobba där, ja nervösitieten är rikigt stor nu... Herre gud, varför tog jag på mig det här.......

Jag och Moa hade en lugn kväll i lägenheten med mys framför en film, The green mile.. När vi pausade filmen för att göra popcorn hade det bara gått halva och tydligen var den 3 h lång. Men fan så bra ändå! Rann en tår nedför kinden i slutet.. Usch..

Nu ska jag försöka få tag på Kajsa så jag inte behöver åka dit ensam vilket vore att de blev ännu mer nervöst....

 


Telefonförsäljare

Back at home!

Nu har jag varit på intervjuen och fått reda på vad det är jag har sökt. Ett telefonförsäljarjobb... Lät fan helt okej. Ska ringa till svenska företag och sälja en sökmotor som typ "google". Grundlön och 25 % provision. Får reda på måndag om jag får det eller inte.

Har även lyckats hämta ut mitt pass på svenska ambasaden. Bra att de inte tar svenska betalkort på en svensk ambasad, jag har liksom visa!!

Aja, nu ska jag chilla framför tven och ställa in mig inför morgon dagen...

Dagens...


Sova sova säng!

Fy fan vad skönt de är att sova i en ordentlig säng!!! Sen jag flyttade ut ur lägenheten kastade jag min säng pågrund av mögel. Så efter det har jag sovit i en 90 tältsäng (dock med en bra madrass) och sedan tältsäng hos mamma och nu madrass på golvet i Oslo.... Men eftersom Simon och Fredrik åkt hem har vi tagit över deras sängar (de är ovetande om att de används flitit) hehe nej då, tror vi fått lov.. Men i alla fall i tre månaders tid har jag sovit i de mest obekväma och små sängarna, så now i´m in heaven!!

Förstå glädejn över en säng !? Galet!

Nu ska jag iväg på en Arbetsinterjuv på något företag som heter EU Directones.. Vet inte riktigt vad de är och ska försöka hitta dit också... Moa följer med som stöd vilket känns skönt! Dock får hon gå på stan under tiden jag är där inne..

Wish me good luck!!


Så länge allt stannar på brickan.....

Så lördagens outfit!

 


Erica Michaela Karlsson "Nej-" moa, nu gör vi något! Typ drar ner på stan och köper en tröja eller något... "

Ja, nu har man skaffat sig ytterligare ett jobb tack vare gulliga Kajsa! Drömmen! Så helt plötsligt har jag blivit servitris med utblidning och erfarenhet. Men de är nog inga problem att servera 400 gäster en trerätters middag med en bricka i ena handen och lägga upp mat med den andra i sex timmar. Nej men de här är nog inga problem.. ELLER!!!!!!!???

Aja, jag och Moa drog ned på stan för att köpa servitris kläder. Träffade Kajsa som också redan hade handlat kläder tills lördag. Kommer bli grymt! Vi båda lyckades fixa billiga, komfortvänliga skor och accepteras av bossen!

Sedan blir det nog troligen utgång efter det med några av de 30 stycken tjejerna som jobbar där den kvällen. Kempebra!

Lever jag upp till mitt blonda hår eller?!?!

Alltså hur dum i huvudet kan man vara egentligen.. Jag har inte skrivit upp vilka jobb jag har sökt.. Eller jo vissa har jag skrivit upp men det verkar som om att de är bara de som jag inte skrivit upp som ringer.

Så i morgon ska jag till ett företag där jag bara har ett telefon nummer och en gatuadress... BRA GJORT ERICA!!!!!

Brinner av de på här.

Hade tänk att åka hem i helgen, men nu blir det inte så eftersom interjuven i morgon.. Vill börja jobba NUUUUUUUUUUUUU!!

Okej, spår på mig nu alltså!


Lever jag upp till mitt blonda hår eller?!?!

Alltså hur dum i huvudet kan man vara egentligen.. Jag har inte skrivit upp vilka jobb jag har sökt.. Eller jo vissa har jag skrivit upp men det verkar som om att de är bara de som jag inte skrivit upp som ringer.

Så i morgon ska jag till ett företag där jag bara har ett telefon nummer och en gatuadress... BRA GJORT ERICA!!!!!

Brinner av de på här.

Hade tänk att åka hem i helgen, men nu blir det inte så eftersom interjuven i morgon.. Vill börja jobba NUUUUUUUUUUUUU!!

Okej, spår på mig nu alltså!


Onsdagen den 19 och 10 dagar i Oslo

Blir nog inge säljarjobb för min del... Till en början kändes det helt okej med massa ungdomar, kick off en gång i månaden med lite alkohol tydligen. Men de här med bara provision till lön känns inte okej...

Men fick i alla fall kontakt med de andra två tjejerna som var med på föreläsningen som var båda från Sverige, så något fick jag ut av de i alla fall.

Vidare till en tjej på lite te och snack, kommer evetuellt att jobba med henne på ett event på lördag, men först i morgon, hämta ut pass på Svenska ambasaden.

Min kära väninna och rum mates Moa hade bakat chokladbollar när jag kom hem nyss, drömmen!! :)


Kompis det går bra nu..

Igår skulle jag egentligen ha gått på ett möte om de jobb jag var på interjuv hos i måndags, men det blev tydligen inställt. Så i stället bestod gårdagen av att bara ligga och mysa i soffan, laga mat och åka en snabb sväng ned till Tveita för att införskaffa lite lösviktsgodis..

Så nu idag tar jag nya tag och laddar inför mötet i stället.. Moa har fått heltids arbete på ett Café och nu ska även jag söka dit för att förhoppningsvis få extra arbete..

Mystofflorna var på!

 


Moa fyllde 20 en hel helg i Oslo!


Herregud vad man kænner sig låst utan internet! Men jag skulle ændå inte ha hunit med de heller før helgen har varit så sjukt bra!

Fredagen børjade med først chill hemma i lægenheten, med vin och diverse drinkar. Slutade med førfest hos Madde och Ponka med Fredrik med ænnu mer alkohol och shottar och slutligen på någon kariokebar, något kebabstælle och sedan hem før att somna hos Madde..

Løreagen, vakade upp i deras stora soffa och jag børjade sjunga lite før Moa som fyllde år.. Åkte hem till vårt hem før att baka den godaste tårtan på længe! Trotts att ingredienserna vi køpta stod på noska.. Åt tårta och potatisgratæng och før att lycksa lite køpte vi kyckling! Mums!

Denna dagen blev det Moet champange, 3 liter rose, øl och redbullvodka.. Lyckad 20års dag før min kæraste væn Moa! Nu ær de inte långt kvar tills det ær min tur. Och som de ser ut nu kommer æven den att firas i Oslo. Hær vill jag stanna i ett bra tag till ialla fall!


Søndag, bakitshæng hemma i soffan och massa mat. Sedan film nær alla kommit tillbaka från olika destenationer.

Nu har jag precis varit på arbetsinterjuv, tror det gick bra eftersom jag ska tillbaka på ytterligare ett møte.. YYeeeeh! Och de roliga ær att det verkade jobba en massa ungdomar dær vilket jag gillar!

Dock ringde ett annat føretag som sæljer larm, securitas.. Men jag vetefan om jag vill gå dit på interjuv, fattade inte något nær han pratade och de ær i  morgon bara någon timme innan jag ska på de andra møtet..

Aja, nu kommer Moa som varit på arbetsinterjuv hon med och vi ska inførskaffa skor till henne och hæmta ut pass åt mig..






Två jobberbjudanden, beslutsångest!

I morse ringde en ytterligare en som jag sökt hos och frågade om jag var intresead. Jobbet var tydligen någtot med att sälja larm, men han skulle åkterkomma på måndag eftersom jag ska på en annan interjuv då. Dock så hoppas jag på det första jobbet för att sälja larm är nog kankse inte min grej,men vem vet,  det kan kankse bli dert?!

Så efter fem dagar i Oslo har jag redan alternativ till två jobb.. Hur sjukt bra är inte det!?!? Jag är galet nöjd över att jag åkte hit och sökte lyckan på annat håll under en period. Alla behöver omväxling, man mår bra av det!

Moa har också fått ett jobb, men än så länge bara lördagar, men det är ju toppen om hon kan kombinera det med ett heltidsjobb.. Blir jobba 6 dagar i veckan och vila än.. Ja vi var ju här för att jobba och tjäna i hop pengar till vår stora drömmresa!

Nu ska det införsaffas saker som gör Moas 20års dag toppen! Åldersnojan har börjat komma ifatt henne, hälften till 40.. GALET!



Eventuellt jobb!!

Efter en lång intensiv dag på stan med att dela ut cv kom resultatet när jag fick ett telefonsamtal!!!

Jag hade äntligen fått napp på en av alla ansökningar jag skickat på internet. Dock hade jag mindre koll på vilket av alla jobben det var. Men ska i alla fall dit på en interjuv på måndag klockan 14. Får se lite mer vad det är då och om jag får jobbet. Jag hoppas verkligen att jag får det, man vill ju börja någon stans.

Förstå vad skönt att få napp efter endast 4 dagars sökande!

Tror jobbet hade något med marknadsföring, kundkontakter och försäljning. Låter ju helt okej.

I morgon står det kälkåkning på schemat och slutligen alkoholhaltiga drycker eftersom vi måste fira vår vistelse i Oslo som äntligen blev av, sköna grabbar vi bor med, Moa fyller år på lördag, jag har troligen fått ett jobb, ja kan de bli bättre eller snare mindre saker att fira!

Lördag blir det att baka tårta, fria Moa, dricka skumpa och ragga upp en bra krog att gå till... I love my life!!


Oslo, 12/1-11

Ännu en dag i Oslo, en ny i morgon.

Har hållt mitt löfte om att gå en promenad varje dag. I dag blev det över en timme i uppförsbacke, kommer få snygg rumpa tills jag kommer hem. I like it!


Aker brygge!

Igår blev det en rundtur på Karl-Johann och Aker brygge med de vi delar lägenhet med. Blev en lång och mysig promenad, tror jag hittar lite bättre i staden nu i alla fall. Men de kommer nog ta ett bra tag innan jag vågar släppa lös mig själv på gatorna..

Sedan blev det en sväng på Ikea för att köpa vinglas och champangeglas till helgen då Moa fyller 20!! Slutligen hem, mat och sedan sätta sig i soffan för att söka jobb, hjälpa till att skriva personligt brev till Freddan..

Nu ska vi ta en promend och sedan börja gå in i butiker för att söka jobb. Håller tummarna för mig själv att det går bra. Vill börja känna på vardagen i Oslo med jobb, middag, sova osv.. haha.

 


Oslo

Nu har vi bott in oss hos killarna som verkligen ær hur trevliga som helst. En riktig lyckotræff! Har hittat ett internetcafe och fått tips från en svensk om vilja bemaningsføretag som man ska skriva in sig på! Ser lovade ut!

Jag trivs som man brukar sæga "som fisken i vattnet" och længtar inte hem! Men vi får se, ska ut på æventyr med Moa nu. Føsta blir att hitta hem. Våra lokalsinnen ær inte de bæsta. Men livet ær en utmaning och jag ælskar det!!

Puss på er!


Oslo

Dagen D!

Kankse liiiiiite för mycket packning!? Hoppas grabbarna vi åker med har stor bil... höhö..

 

 


En dag kvar!

Hämtade upp Moa vid tåget och åket sedan till Lidel för att handla med oss billig men bra mat! Vi lyckades fylla en hel vagn och det gick på en stor summa. Men vi kommer nog inte att svälta ialla fall..


Ett gott skratt förlänger livet

Alltså jag kan inte sluta skratta när jag ser den här, varje gång....!!


Fredagen den 7e

Har hunnit med att köpa ett par nya skor och jacka, övernattat hos syrran i Munkfors, skaffat pass, skottat ton av snö, plöjt mig igenom några filmer, ätit massa önyttigt (inte bra) haft myskvällar, ätit världens största pizza!, letat jobb (massor) och nu ska vi snart på Bio! Intensiv vecka men mysigt!

Vi ska iväg och se Änglagård 3! Ska bli jätteroligt!

Och i morgon kommer Moa till kära Karlstad. Då ska de handlas mat och planera!

Nu tillbaka till sökandet av jobb.. Jobbigt!!


nu är jag påväg!

Nu är jag jag påväg!!

Första stoppet är Karlstad och mamma, och på lördag kommer Moa och sedan är vi påväg igen åt rätt håll!!




En bra start på 2011!

En bra start på de nya året med en myskväll på fritis då fritisledarna fick varsin julklapp och ett kort på mig och Moa. Så de inte glömmer oss nu när vi ska iväg till Norge. Men först för mig blir det Karlstad, sen kommer Moisen på lördag och på söndag åker vi vidare.

Den här låten har jag sagt att när jag väl kommer iväg ska jag spela upp den, bara för att i börjar passar den så bra in på allt..

I morgon måndag lämnar jag roslagen för åtminstonde några veckor, sen får ödet bestämma resten.!


RSS 2.0