Klirr i kassan


Fick norsk lön idag! Känns hur bra som helst med tanke på att jag inte jobbat på hela denna månad. Eller jo, en vecka.. Fick min semesterersättning också. Så nu är det klirr i kassan. Men det kommer behövas!

Helg i norrland, rally i Värmland, Oslo, Sportlov.. Ingen mer lön fören jag är klar med mina studier, vilket är om 2 månader. Så tänker jag realistisk, så får jag väl lön nästa gång om 3- 1/2 månad.. Haha!


När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll


Har faktiskt inte ens gått upp ur sängen än.. Orkar inte. Kroppen säger ifrån och jag känner mig sjuk.. :( Dock börjar jag bli i behov av ett toalett besök.

Tänkte jag skulle försöka hålla mig till ett positivt inlägg, trotts att allt känns upp och ned idag, och inte värre ändå..

Jag vaknar upp, Aaaahh solen skiner igen
Dags för mig att gitta från lägenheten
Men först, alltid en dusch!
Inte lukta usch, stå högt i kurs för de e
Glassigt! Glass-Glassigt!



'

Varför gör jag det?


Spenderade några timmar i Rimbo sporthall lördag och söndag. Och kom fram till att jag verkligen inte är eller kommer bli någon fotbollsfru..... Dö trist.

Fredagen blev lugn framför tven. Lördag morgon drog jag till Jessis jobb. Lite sol, lite fixa av hår...

Lördag kväll....... Lite vin, trevligt sällskap och avslut på morbergs bar.

Varje gång jag varit där, säger jag till mig själv att jag inte ska dit igen, meeeeen samma visa varje gång. Men nu är jag faktiskt sjukt less på mobergs.

Ser fram emot helgen, som kommer spenderas i Norrland hos bästa Linn! Men många dagar fram tills dess och jag måste hålla mig frisk. För just nu mår jag skit. Huvudvärk, ont i halsen och snorande näsa... Hatar vintern!


Härliga härliga fredag


Härliga fredag!
Ligger och taggar inför en heldag i Rimbo.
Jessi kommer och hämtar mig, åker till hennes jobb, sola , fixa håret lite osv. Systemet, sedan är det fotbollscup i Sporthallen, Derby! Så dit ska vi. Sen är det. (som om något missat det) löningshelg!!
Så vi funderar på att gå ut, trotts att jag inte var sugen alls nu i veckan. Men det är ju faktiskt bara löning EN gång i månden! Hihi


Härlig kvällpromenad


Fick åka bil hela vägen hem idag, tacka vara söta Jessi och hennes mamma! <3

Nu kom jag nästan precis in från "stora" huset från ett bad och en härlig och uppfriskande promenad med Annette. Härligt var det!

Även om det inte är något work out pass eller löpning, så var det precis vad jag behöver. Andas frisk luft, röra på benen och känna sig lagom trött i kroppen nu när jag ska krypa ned under täcket och lyssna vidare på ljudboken jag lånade på biblioteket tidigare idag.




Knäppis


Hahaha, ibland alltså. Ibland kan man undra vilken planer man är ifrån egentligen.
Jag har alltid en hårsnodd till hands när jag ledsnar på att ha håret utsläppt.
I morse hittade jag inte den.

Men nu när jag tog på mig mina strumpbyxor som jag använder som långkalonger märker jag något som skaver på foten..

Hårsnodden... Aja, nu orkar jag inte ta bort den, eftersom jag har så mycket kläder över. Men ändå.. Hur hamna den där!!!??

Hatar att frysa


Jag blir så sjukt deprimerad när jag läser att snö och kyla kommer in från Ryssland och är här för att stanna...

Jo tack. Kollar ur genom fönstret och ser massor av stora snöflingor falla från himelen..
Fram med tjcokjackan och stora halsduken, för jag tänker då inte frysa!


Stoppa huvudet i sanden


Jag blir så less på allt! Idag är en sådan dag som jag känner att jag lika gärna kan ge upp. Men på något sätt kan jag inte göra det heller. För vad skulle jag göra då?! Inga studier och inget jobb..

Åhh vad less jag blir!

Hade lämnat in min uppgift och den visade innehålla en del fel.................. Det kan ju vara bra om han säger vad jag ska göra åt det? Inte bara skriva kommentarer om att jag missuppfattat lite av de.. Jag gör som strutsen, stoppar huvudet i sanden när det blir jobbigt..


Nu ska jag (i detta snöoväder) åka in till Campus och plugga matte i två timmar, sedan gå till biblioteket för att få lite extra hjälp även där för att sedan åka hem och ruttna......



Februari kommer bli en bra månad!!


Är så sjukt säker på att Februari kommer bli bästa månaden på länge!!

Fredagen den 4
åker jag till Norrland för att fira bästaste Linn herself! Och blir kvar den helgen, men bastu och ett rejält födelsedagsfirande. Moulin rougeinspirerat 20-30 talstema på kalaset också!! iiihhh!

Fredagen den 10 åker jag till Värmland för att delta i Svenska Rally. På dagen blir det ut i skogen med täckbyxor och ryggsäck för att kolla på bilarna när de yr förbi. Kvällen slutas med alkoholhaltiga drycker.

Torsdagen den 16 fyller jag hela 21 år!!!!

Fredagen den 17
åker jag troligen till Oslo och hälsar på de bästa som är kvar!

Fredagen den 24 åker jag tillbaka till Värmland igen för att spendera mitt sportlov där. Hela? Vet ej. ;)


+ Allt detta ska jag hinna med en hel del skolarbeten och inlämningar samt prov.

Jag har stor tro på mig själv och ger mig fan på att jag ska klara detta, och allt kommer bli super bra!!!





Massage


Har suttit som klistrad framför en ny hemsida, snacka om att allt går fort fram via teknologins under! https://www.flashback.org/


Fick ett presentkort på bland annat massage, gud vad glad jag är! Har aldrig blivit masserad av ett "proffs" förut. Så detta ska jag göra så fort som möjligt!


När jag fyller år vill jag ha:


Idag är det 22 dagar kvar tills jag fyller år, så tänkte passa på att skriva en liten önskelista:

Pengar till en ny tattuering
En 120 säng (!!)
Har haft en 120 i Norge och nu när jag kom hem stod en 90.. Ramlar ju ur!
En Berlock från Thomas Sabo
Nya kläder
Upplevelser
En utomlands resa
.. ;)

Nej nu spårar det, men jag blir glad för allt. Jag känner att jag börjat bli så gammal nu att det inte är lika speciellt längre. Jag tänker mer på vad jag ska baka och bjuda på.. Hiihi




Älskade vän!


Åh skypade nyss med Moa<3! Helt sjukt vad man missar saker när man bor så långt ifrån varandra. Tack för att internet och datorer finns!







Har suttit och klickat runt lite på olika universitet och högskolor, och fastnade för 3 stycken där de hade intresanta utbildningar.

Örebro
Karlstad
Uppsala

Så om allt går enligt planerna kommer jag att bo på någon av dessa platser till hösten! Längtar redan. Mest till att få egen lägenhet och friheten att välja att studera det jag vill.

finns det liv är det aldrig för sent


Hopplös student på ett sätt, duktig på ett annat.

Duktig: Har suttit och skrivit labrappoerten i kemi nu. Nästan klart! Har gjort hälften ialla fall, om inte lite mer. Nu ska jag bara göra det sista och finputsa på det andra.

Hopplös: Fortfarande inge plugg av matte...............................



säkra självförtroendet


Sitter på tåget, träffar massor av människor och vet ni, Inget smink. Helt naturell!
Känns naket och blekt.

Men för att det ska kännas mer bekvämt har jag bestämt mig för att sola solarium regelbundet, få upp en snygg brun nyans och sedan kunna gå osminkad utan att känna nakenhet och blekhet. Utan istället en rakryggad kvinna med självförtroende och inte bry sig alls om vad andra tycker.


I sommras gick jag större delen utan smink, skönt och lättsamt. Men då hade jag lite mer färg på kinderna ialla fall. Så mer solarium!

Ensam härskare! Grattis på namnsdagen Erica


Erika eller Erica är ett kvinnonamn. namnet erica är fornnordiska för "ensam härskare" eller "alltid härskare".

Som ni förstår har jag namnsdag idag.


Sitter på tåget hem och har så sjukt många funderingar kring mycket. Skulle så gärna vilja uttrycka mig och säga precis som jag tänker just nu. Men, för det första skulle de bli aldelses för mycket text och för det andra så skulle mitt liv blottas alldeles för mycket. Och det vill jag inte.

Så jag får hålla till godo med mina tankar i huvudet istället.



Ha den fin dag!

Blod svett och tårar


Varit en tur på biblioteket i Karlstad, och sedan har jag sutti med mamma framför en hög med papper och datorn. Har en naturkunskapsuppift i kemi som jag inte fattar någonting alls av. Så med hjälp av mamma olika redskap från köket är jag nu lite klokare och hoppas på att kunna skriva ned detta i en bra laborationsrapport och få ett rättvist betyg. För som sagt, jag är bara halvägs och mycket svett och tårar har utkämpats i denna strid! Fyttirackarn!

Jag är är en hopplös student!


Skogpromenad och plugg


Började måndag morgon med en långpromenad iskogen utanför Karlstad. Riktigt skönt!

Blev inte riktigt som jag tänkt mig med turen hem. Skulle åkt idag på morgonen. Men det visade sig att biljetterna var slut, så jag blev kvar en dag till. Ska börja med en labberation i Kemi nu, skriva labbrapporten tänkte jag göra på tåget i morgon om mina studieplaner blir som jag tänk mig. (vilket de aldrig blir) Ska ta tag i och lägga upp ett eget schema till mig själv, där jag ska få in träning och studier, samt hemstudier.

Matten, ja herregud, den går som den går. Ska ansöka om en privatlärare snart! (eller?) Börjar få lite lätt ångest. Det som man ska läsa på cirka ett år, ska jag vara klar med om 7 veckor. Hunnit med 3 prov, varav ett nationellt. Och jag har kört fast helt och hållet...



Söndagar är söndagar, behöver inte säga så mycket mer


Kom precis tillbaka från en skogspromenad med korvgrillning som slutmål. Kallt, men det hade ändå sin charm. Förutom att jag var nyduschad i morse och nu helt plötsligt luktar jag grillrök. Mindre kul.

Nu sitter jag och värmer upp mig och doftar på lukten från ungen. Mamma håller på att göra sockerkaka. Mumsfillibabba!

Ikväll blir det mer mys med god mat och film.

I övrigt har jag alltid haft svårt för söndagar. Det är liksom slutet på veckan, och i morgon börjar en ny. Då sätter min stora tankebalong igång och söndagarna spenderar jag helst i en soffa med film och massa mat och godsaker..


Just i dag är jag stark


Idag är en sådan dag som jag skulle kunna ge upp allt och bara skita i viktiga saker. Kollla på film och hoppas på att allt blir bättre. Man brukar ju säga att allt blir bättre med tiden. Men frågan är om det verkligen blir det. Jo då, nu ska jag inte vara bitter, men när det bara är uppförsbacke hela tiden, då ledsnar man till sist. Men ger liksom upp.

Av någon konsig anledning föll min tanke på en låt när jag låg i sängen i morse och funderade.



Nu ska jag ut i skogen och gå en lång skogspromenad. Ibland kan det vara skönt att skingra tankarna och samtidigt få mortion :)


Ibland blir det inte som man tänkt sig


en lördagkväll inte riktigt som man tänkt sig. Men den blev bra ändå. Sitter här med syrran, mätt på pizza och blev precis bjuden på en P2..

Åker tillbaka i morgon till min verklikghet, lika bra är väl det.


Helg i Värmland


Tacos och bastu igår. Idag blev det en lång skogspromenad med syster och hundarna. Så hittils har helgen varit super mysig. Ett litet försök till att plugga också, men det gick väl kanske inte helt vägen.

Nu sitter jag och funderar på när jag ska boka resa tillbaka till Roslagen. Just nu känner jag att det inte är någon brådska. Men det är det med tanke på Matten.. Booring.. Aja..

Får se hur helgen slutar. Öppen för förslag. Men vill hellre bara umgås och ha de mys!


Hopplös


Hopplösa jag! Nu är jag ialla fall snart påväg mot första tåget som ska ta mig till Karlstad. Börjar nästan redan nu ångra att jag inte har datorn med mig...


Helg utan dator


Okej, har bestämt mig. Lämnat datorn hemma ihelgen. Ja just de, Som ni kanske förstått fungerar den igen, för 950 kronor som en teknik gubbe kollade upp. Sladden var trasig, och de betalde jag nästan 1000 kronor för.. Helt sjukt..

Aja. Lite bilder bara för att jag är så sjukt dålig på att uppdatera...

'
Nyår


nyår


sommar i Oslo


Bästaste Moa och Cheep monday i Oslo


Strömstad

Då var det helg


Jag är trött,men jag kan inte sova. Skit irriterande. Och det är inte första gången heller.

I morgon bitti är farmor så snäll och kör mig till tåget. Så klockan 1 i morgon är jag i Karlstad. Som jag flänger och far. Haha. Ska bli super skönt med helg i Värmland faktiskt. Det glädjer mig.

Packade väskan förut, eller aa..


Den blev inte så full.. Haha! Nej men jag har typ 4 kartonger kvar hos mamma med kläder i. Så ska "hämta hem" de till min garderob här hos pappi.


Kissie är snygg


Jag vet att många tycker jag är en idiot, men jag kan inte rå för det. Jag tycker faktikst att KISSIE är snygg. Trotts att hon är snäppet lite för smal, är hon fin.

En blogg är till för att uttrycka sig i. Och jag måste bara säga det.. Hehe.

*Hata mig inte nu*


Massa dötid


Är en duktig tjej som sköter skolan. Trotts att jag börjar klockan 13 idag och slutar 15. Vilket betyder att jag har så sjukt mycket dötid innan lektionen och sedan lång väntetid på bussen efteråt.. Men jag gör det!

I morgon ska jag ta min lilla väska och ut och resa igen. Har jag inte sagt det tidigare måste jag säga det igen. Jag bor och lever i en resväska.... Ska ialla fall till Värmland för lite mys.

Nu: på med ett tjockt lager smink. Gud har straffat mig med finnar en dag som denna.. Så passande!! :(


Stor belöning på ingång!


Tänke jag skulle belöna mig själv nu efter att ha gjort klart en inlämingsuppgift i Naturkunskap B. Men med vad? En slapp eftermiddag på soffan kanske?

Fick mitt hår fixat av Jessi dag på salongen. Så idag, på min lediga dag, gick jag upp tidigt. Endast för att jag ville känna mig fin i håret till helgen. :)

Såå nu finns ingen utväxt. Det är ju tydligen trendigt nu att ha det. Men NEJ tack. Jag diggar det inte..


önskar att jag hade en bastu + bubbelbad


Seriöst, nu är jag verkligen hemma... Det blåser, yr snö, svinkallt och bussen har redan åkt ned en gång i diket. Och jag kom hit för 3 dagar sen...

Första lektionen i Matte B i dag.. Haha. Satt och smålog igenom hela lektionen. Jag måste verkligen vara en idiot som inte fattar med en gång medans de andra gör det. Men jag kämpar på ändå. Hjärnan har fått 3 timmar matte i dag och är slutkörd!

Skulle ha åkt till Jessi för att fixa håret på salonen, men det är så sjukt kallt och jag orkar verkligen inte. Så ska åka in i morgon i stället.

Ska faktikst bli skönt med en lung fredag. Men hade gärna haft någon i soffan att krypa ned bredvid... :P
Eller suttit i en bastu och druckigt vin och bara mått bra.

Satt och funderade på om jag skulle ta ett bad. Men kom fram till att jag hoppar det. För det värsta är när man haft det varmt och skönt och sedan kliver upp och kroppen får en chock. Då var det helt plötsligt inte värt det...



Nybilvien student!


Då har man tydligen gått och blivit fattig studen. Men lika glad är jag för det.

Kom tillbaka till Roslagen i tisdags. Igår var det kursstart och spenderade dagen med att inhandla diverse nödvändigheter till mina studier. Fy satan vad dyrt det var!

Åkte och hälsade på Jessi på hennes jobb. Sedan hem till henne för att laga middag och kolla på film. Hur mysigt som helst. Natten var dock värre. Sov kvar och fick sällskap hela natten av deras galna kattunge.. Gaaaah, höll på strypa kattfan!

Nu sitter jag ialla fall på ... Biblioteket och söker på kurslitteratur. SVIN DYRT! Ska snart gå upp för att ha lite lektion i matte B.. Magknip!

Aja..  Nu kör vi!


Sista dagen på W.B Samson, Oslo!


Gaaah! Sista dagen på jobbet.. Rummet ekar och i eftermiddag kommer mamma och Anders till mitt jobb. Sedan blir det bio och thaimat!


2 dagar kvar i Oslo


Alltså jag tror ænnu inte att jag førstår, dærfør jag tjatar så mycket.. Vaaaa,?? - ska JAG flytta hem? Læmna Moa, Læmna jobbet, Læmna mitt rum, Læmna livet i Oslo, læmna grabbarna i kollektivet, læmna Kickan, (Linn och Sanna læmnade oss først), læmna att æta smørgås till lunch, læmna norskan (!!), læmna alla søta stamkunder på jobbet, læmna alla nyfunna vænner... Ja jag læmnar NORGE, efter ett år. Ett år fullt av helt galna och underbara saker.

Ett år fullt med sømnløsa nætter, ett år med underbara nætter, ett år med den væsta sol-sommaren, ett år med de bæsta utgångarna, ett år med hæng i parkern, ett år jag hittat vænner som inte væxer på træd, ett år med så mycket utmaning..

Ett år jag klarat mig i genom, och ær riktigt stolt øver mig sjælv, men ændå!!

Alltså, det hær går inte!!!

Men jag hænger inte læpp øver detta. 10 veckor, 10 VECKOR, om jag kænner att jag saknar Norge før mycket..

NU: Fokus på att packa. Mamma kommer i morgon!!!!!! :) :) :)

Sleep over


Blev en jættemysig gårkvæll / eftermiddag.

Linn och Kickan kom till mitt jobb før att fika nær jag slutat. Gick en svæng på stan før att kolla upp en sak. Sedan hem till mig, åt lite mat och snacka lite. Sen lite spontant bar det hem till Skønland, alltså Kickans och Linns boning. Dær blev det film mys med chips och dipp. Gott! Hærligt att tjejerna ælskar samma filmer som jag. Så vi såg på Tor! Mums vilken hunk! Kroppen, ojj ojj ojjj!

Fick æven hjælp av mina starka norrlæningar att kasta ut byrån från rummet ned till soprummet. Fy vad tragiskt allt kænns... Rummet ekar, och i dag ska jag ta ned gardiner och verligen packa det sista. Før i morgon kommer mamma och Anders før att hæmta mina saker... Tår i øgat!!!




Jo just de, ingen sømn gång inatt. Istællet låg jag och pratade om Potatisar enligt Linn!! Haha, jag måste nog vara den mest underhållande personen nær jag sover... Omedvetet.... Tragiskt!

Handskrivet brev

Teknik må vara ett under. Men hur mysigt att det inte att øppna ett handskrivet brev?

Fick ett igår, och blev øverraskkande glad faktiskt. Det kænns alltid bra nær vænner hør av sig och meddelar att de mår bra och allt rullar på.

Så nu sæger jag så hær: Skicka mer brev och vyrkort, det betyder mer æn vad man tror!

Sømngångare


Igår hade jag en avskdsmiddag før mina ælsklingar i kollektivet och mina nærmsta vænner som ær kvar i norge. Var jætte mysigt och faktiskt god mat! Lyckades! ! !

Sen berættade Walle att mysteriumet om vem som nattvandrar på toan utan att spola efter sig ær...
Tydligen jag!!!
MEN VAA!!

Tydligen går jag på toaletten och kissar i sømnen och har gjort det under en ganska lång period utan att jag sjælv vet om det. Tænk om jag någon gång får før mig att gå ut eller laga mat, jag vem vet!

Eller nær jag flyttar hem till mitt hus, ( friggebod) att jag går samma strecka som jag gjort i den nuvarande lægenheten. Då hamnar jag liksom på utsidan i snøn! Tycker faktiskt att detta ær riktigt obehagligt! Vad som helst kan ju hænda!

Aja... Ska ta en fika min mina små søtnosar nu på mitt Cafe och sedan hem och packa ned lite mer saker.. Usscchaa buggga!

Sista dagarna i Norge


Har bestæmt mig før att ha en avskedsmiddag någon dag hær iveckan till de nærmsta och mitt kollektiv. Har lite ångest. Før har man avskedsmiddag, ja då ær det næra.... :/

Funderar  på att antagligen bjuda på tacobiff med hasselbakas potatis eller gratæng med sallad... Eller allas favorit: Tacos. Men det ær ett sånt vældigt jobb att hacka alla grønsaker...  Vilket problem va?


Pratade med mamma. Hon och Anders (sambo) kommer hit på fredag. Først kolla på mitt jobb och ta en fika, sedan kolla runt lite i lægenheten och den delen av stan jag bor (majorstuen), sedan gå på bio. Nærmare bestæmt på Coluseum, den bion som har 950 sittplatser. Inte bara før den sakens skull, utan før att det faktiskt ær den som ligger på majorstuen och ær nærmast.

Sen blir det en lite tur på lørdag runt slottet och en morgon fika på karl johan och sedan hem till Karlstad. Dær jag troligen landar på eftermiddagen någon gång.

Måndag, då bær det av hemåt!

Back in OSlo


Ni vet nær man har så mycket att berætta att det blir jobbigt att både læsa och skriva det!

Men med en snabb sammanfattning kan jag sæga att Nyår i Gøteborg med mina underbara, blev toppen! Synd bara att jag behøvde åka tillbaka igår, ensam på bussen, men endast chipsen som sællskap (bra start på de nya året).

Kom hem och fick umgås med Ælskade Moa! Moa lilla vænn, hur ska jag klara mig utan dig nær jag flyttar hem... Jævla skit..

Moa kænner mig allt før væl och ær lyhørd på vad jag vill ha. Fick en julklapp av henne, først en øgonmask (ett måste før mig nær jag sover) och en morgonrock, precis den jag tjatat om att jag vill ha! Gulle dig!

Nu ska jag planera middag jag ska ha iveckan innan Linn drar tillbaka till SVerige, samt jag sjælv. Lite av en utflyttningsmiddag.. SORGLIGT!


RSS 2.0