Riktiga tjejer dricker sprit

Sitter med mina härliga norrläningar och förfestar.. Linn och Kristin håller måttet och korkar upp explorer vodkan och börjar grogga. De är riktiga tjejer de! Haha och jag har vin och cider..¨
Just de, gjorde min debut på systemet i dag, kändes lite halvkonstigt, kände mig ung men samtidigt ville jag köpa allt där inne!
Ha en fin kväll, för det ska jag ha!! Gala kväll står på menyn!!!

Taggad till 100 %

Nu är jag riktigt taggad! Först nu ska jag åka och handla skor med mamma och lillebror och sedan träffa Linn på stan för att göra min debut på svenska systembolaget. Sedan till Linn och Kristin för att inta alkoholhaltiga drycker och slutligen ut i Karlstad! Får se vad k-stad går för!

Kommer bli as kul i alla fall vilket som skulle jag gissa på. Sedan är det jobb i morgon 16-02.00. Inte lika kul..


Äntligen fredag

I dag gick det riktigt bra på jobbet = dagen gick fort! Sedan kom mamma och lunchade med mig med lillebror.. Sedan kom även mamma med flera och hämtade mig efter jobbet, tog en promenad med hundarna och  hamnade sedan på altan med mat och vin. Mysigt, och nu ska jag kolla på så ska det låta med mor och äta chips och dipp. Mums!!

Helgen är planerad, fan vad kul!

I dag var det inte fullt så roligt på jobbet som det kan vara.. Inga medarbetare från Norge.. Men jag överlevde och precis när jag slutade hann jag prata lite med Linn om helgen.. På lördag ska Linn, Kristin och jag, se till att se vad Karlstad går för i krogväg! Ska bli as roligt!! Dock blir det inte hela Norge ligan från Wåxnäs Max-restaurang, utan vi saknar Christian som jobbar.. Stackarn. Vi ska försöka dra ihop gänget på torsdag nästa vecka för en avslutnign på jobbet i Sverige, MAX och en början på MAX i Oslo!! :)

 


Så har man krängt burgare hela dagen

Sliten som bara den i dag. Har "äntligen" fått stå och lära mig lite smått i köket i dag. Som jag har tjatat och det visade sig vara bra gjort. För himmel var mycket skönare det är att stå där än i Kassan, fast man kan nog få mycket press på sig också eftersom det är efter hur hamburgarna görs som man får undan kunderna i kassan. Så en kombination av båda skulle inte vara helt fel. Och det är preics så jag har tänkt mig i Oslo sen, därför jag varit på om att få lära mig köket. Jag är långt ifrån bra, men jag vet i alla fall lite mer än innan idag.. :)

Är så sjut synd att jag inte har någon digitalkamera som fungarar för tillfället, för det skulle bli riktigt fina bilder nu, och lite uppdatering för hur man själv ser ut också. He he..

I morgon är jag ledig, så då ska jag ta med mig lillebror in till stan och kolla lite i affärer efter en present till kära Mor som fyller snart, men även gå ärende på banken samt förlänga busskortet.. Sen hade jag hoppats på, om det inte regnar som det gjorde idag, att få sola lite.. Är galen i solen nu för att bli så brun som möjligt eftersom jag jobbar om dagarna och missar soltimmarna..


Dagar

7 dagar kvar på MAX i karlstad, 11 dagar tills jag åker hem till pappa och 13 dagar kvar tilld jag åker tillbaka till kära oslo, slutligen 16 dagar kvar tills jag börjar jobba på MAX i Oslo på Karl johan....


Försvann som en vind

Påsken är över för detta år och också min ledighet. I morgon börjat jobbet igen och ser inte riktigt så mycket fram emot det. Har en riktigt jävla skit tid,12-21..

Under mina två lediga dagar jag har tagit det lugnt och i dag passade jag på att sola uppe på mammas garage tak. Där uppe blev det sjukt varmt, men för att inte bränna mig som jag gjorde tidigare i veckan så använde jag faktiskt solkräm.. Det är inte ofta jag använder det, utan det brukar vara olja i stället. Men i dag kände jag mig mer vuxen och tänkte lite längre..

Pratade med min BFF Moa i dag.. Har inte snackat med tjejen sen jag åkte till Sverige, vilket är 3 veckor sedan. Gud vad jag saknar Oslo!! Inte långt kvar nu! Två veckor och jag är klar i Sverige! Ska bli skönt att åka tillbaka till min "vardag" i oslo, mitt rum och mina vänner samt kollektivet!!


20 dagar senare....

... och jag äter fortfarande pencilin för de där rackarns njurarna.. Känner mig visseligen bättre men är fortfarande trött, så det ska bli skönt att sluta äta medicenen.

Mitt liv består nu mest av, Jobba, äta, sova... Så kul har jag.. Och inte fick jag chansen att åka hem till nära och kära i Roslagen under påsken heller. Så jag är lite deppig över det. För jag är ledig lördag och söndag och vet inte vad jag ska hitta på. Kan ju vara skönt att bara vila...

Igår var jag till Väse och hälsade på mormor i hennes sommarhus. Tror det nästan var 1/2 - 1 år sedan jag var där, men det var sig likt..

Jag trivs bra på jobbet och det roliga är att jag jobbar nu med två andra som ska jobba i Norge. Det känns riktigt bra och de är as sköna. En Norrlänska och en Karlstadbo, Vs en tjej och en kille... Så nu ska jag iväg och jobba med de i dag med.. Har det tråkigaste passet i dag, 11-19.00.. Det är så sjukt segt och man är med på alla ruscherna.. Och i dag mår jag inte så jättebra, så jag känner mig riktigt taggad att jobba... Eller inte!!


Ingen resa hem i påsk... :(

Har suttit ute i solen i dag i cirka 3 timmar och har redan lyckats bränna mig.. Ser ut som en kräfta i ansiktet, men det lägger sig nog till kvällen och i morgon kommer det nog att har ändrats till en finare brun färg. Eller jag hoppas på det.. Trodde inte att solen skulle ta så här bra redan den 18 april, helt sjukt!!

Har försökt pussla ihop en resa hem i påsk... HELT OMÖJLIGT!! :(( Jobbar till 19.00 på fredagen, ledig lördag,söndag, börjar 12.00 på måndag.. Hur fan ska jag kunna åka hem..(!!!) Hade ju gått om buss eller tåg hade gått, men det gör de ju inte.. Är så sjukt besviken... Jag vill ju hem och träffa släkten, Pappa med familj, äta farmor och farfars påskbord och hämta mer vår/sommar kläder.. Fast kläderna är nog det minsta problemet, för syrran ska ta bilen ned på torsdag och tänkte att hon kunde få ta med i alla fall några jackor/skor/shorts... Men ändå, så jävla surt! Då kan jag lika gärna jobba lördag och söndag också... Dumma!!!!


God morgon, 08.16

Jag är skit trött och helt förstörd!....

Det tog hårt på kroppen att jobba i helgen, mest i benen och i fötterna, (ganska lågiskt)... Men jag överlever, knappt.. Var ledig i dag, men ändå ringde klockan 06.15.. Skulle egentligen gå och ta prover på vårdcentralen, men det blev ändrade planer.. Så fick ändå, gå upp och köra och lämna Systers bil på verkstad och då köra efter med en annan bild för att ta oss hem..

Nu har vi någon elektriker hemma för lite jobb, så jag kan inte ändå somna om.. Usch fy! Får lägga mig och kolla på någon film tänkte jag och sedan gå en promenad med systers hundar som hon lämnat kvar här under dagen. Så idag är jag hundvakt..

 


FBK SM- Guld!

Första dagen på MAX avklarad och jag tycker att det har gått bra, trotts att jag inte är frisk än.. Ska jobba lördag och söndag också. Sedan är det återbesök hos läkaren på måndag igen för att göra ännu mer prover på mig. VAD HAR JAG FÖR FEL!?

Efter jobbet hämtade mamma mig och vi åkte till "stora torget" för att kolla när Färjestads lag kom upp på scen för lite uppvisning eftetsom de tog SM GULD igår!! Häftigt, men det kunde varit mer drag, typsikt värmlänningar att vara tillbakadragna, annat hade det varit på Norra stå, på Råsunda! HA! ;)

Efter det gick jag, mamma och lillebror och åt på restaurang. Kycklingwok blev det för mig! FY FAN vad gott det var! Muuums!

Nu är vi tillbaka hemma och ska mysa ned oss i soffan och ha en sådan där mysig och lung fredagkväll. För min del är det för att jag ska jobba 11-20 i morgon samt söndag. Så måste spara all energi jag kan med tanke på mitt tillstånd!


Majblomma

I dag kom det förbi två flickor som sålde maj-blommor.. Och inte kunde jag säga nej.. Så nu äger jag två maj-blommor samtidigt som jag gjort en bra sak genom att köpa det.. Vet dock inte vad pengarna går till detta år, men något bra är det säkert..

Ringde till vårdcentralen idag för att få reda på hur mina nya provsvar såg ut.. Tydligen inte bra än, för hon pratade om vita blodkroppar, blod och en etta i blodvärden.. Hon gissade på att det mer var njursten än njurinflamation.. Jag har nog råkat ut för något riktigt ordentligen eftersom doktorerna inte kan få fram rätt diagnos.. Men i morgon ringer en läkere och berättar hur jag ska göra med allt, pencelin, jobb och träning.

Önska mig lycka till för i morgon ska jag börja jobba på Max, innan klartecken från läkaren!


Plocka fram vårkläderna kanske?

Igår gjorde jag något som jag skulle ha gjort för länge sen.. Sökt utbildning till hösten.. Inte de bästa att vara ute i sista minuten för då blir det bara lite ihop haffsat.. Men men, nu är det gjort och nu får vi se hur jag kommer att göra..

Jag känner just nu att jag trivs så sjukt bra i Oslo och tycker inte att det räcker att bara vara där till hösten, men samtidigt vill jag sätta igång och plugga.. Men ett år gör väl inte så mycket? Eller gör det de? Jag vet fan inte...Får se helt enkelt.. Nu har jag i alla fall en valmöjlighet. Plugga det ska jag, vet bara inte om det blir i höst eller nästa höst...



Nu vill jag hem till far och hämta med mig massa vårjackor och vårkläder, samt skor som jag kan ta med mig till Oslo! Jag hatar verkligen vintern, och det märks i min garderob. Hur mycket vår och sommarkläder som helst! Den här Rosa mocka jackan känns bara som ett måste att ta med!!

Liksom denna gråa skinnjacka, (dock ett år gammal) men känns bara så mycket vår! En stor halsduk över bara!


Filmer jag vill se på Bio

Tänkte jag skulle passa på att kolla på bio nu när jag ska vara i Sverige ett tag. En av filmerna jag ska bocka av på listen är Red Ridning Hood.. Men även Water for elephants med Robert Pattinson. Och hur snygg är inte han! Så de är ett måste att se..

Får se om jag det kommer bli av att jag går på bio, vore trevligt i alla fall...

 

 



.


Dyra läkarkostnader

Kom precis hem från Vårdcentralen hos Mor, efter urin-samt blodprov.. Med lite snabb huvudräkning har jag kommit fram till att jag 1200 kronor på läkarbesök på mindre än 2 veckor.. Helt sjukt! Men jag har ju bivit bättre så ska inte klaga.

Sitter och väntar på att de ska ringa om provsvar så jag kan få veta om jag ska jobba i morgon eller inte.. Längtar lite efter att få komma tillbaka ut i arbetslivet, hoppas bara att jag orkar..


Nu är det krig!!

Moa Jakobsson
Erica, när du kommer tillbaka plockar vi grannen i tvättstugan, nu är det krig!!
för 14 timmar sedan · · · Visa vänskapssida
  • Du, Linda Johansson, Andreas Ullberg och 2 andra gillar detta.
    • Erica Michaela Karlsson Haha, det är ju de jag säger!! Mitt krig har börjat för länge sen, men jag har inte släppt bomben än! ;)
      för 11 minuter sedan ·
    • Vi har lyckats få lite problem med grannen i tvättstugan i Oslo. Den som de nu är, har fått för sig att det är okej att ta ur en annans tvätt när den är klar, så när jag kommer ned, kanske 5 minuter efter att den är klar, är det ny tvätt i maskinen och min ligger utanför.... (!!!!) Eller så plockar de ut tvätten ur torktummlaren för att stoppa in sin egen när det inte ens är tort!!
    • Nu har tydligen detta hänt Moa, så nu är det krig!! Hon har nämligen fått höra och se mig komma riktigt förbannand upp från tvättstugan ett antal gånger, men nu har kriget börjat!!!!

I Karlstad

Nu har jag förflyttat mig till Karlstad och Mamma. Eller jag gjorde det redan i söndgas men har inte orkat uppdatera.. Är fortfarande trött i kroppen efter min infektion i njurarn, men känner att jag vill börja träna snart, röra på mig, orka röra på mig! Prövade att hoppa hopprep i morse när jag gick upp.. Orkade inte hoppa alls mycket fören jag blev alldeles drarrig i benen och kände mig yr.. Så jäva tråkigt..

Har fått ett rum hos mor eftersom jag ska vara här i en månad.. Sov riktigt bra i natt och vill börja jobba nuuu! Pratade med en jättetrevlig kvinna på vårdcentralen i dag, måste på ett återbesök som avgör om jag kan börja jobba på torsdag eller inte.. Hoppas hoppas.. Hoppas även att det inte blir allt för tungt i början eftersom jag inte orkar hur mycket som helst..

Nu blir det chill fram tills bror kommer hem från skolan, då blir det läxläsning och slutligen ska jag följa med han på Karate..


I Munkfors

Vaknade på syrrans soffa i dag och hade sovit riktigt gott! Blev en sväng för att hämta hem hennes husvagn hon köpt.. Sedan var jag helt slut i hela kroppen och det blev en eftermiddag/kväll framför tven. Jag märker att min kropp inte är frisk än från njurinfektionen. Blir trött för minsta lilla, vilket inte är så kul..

Längtar som fan efter mina roomisar hemma i Oslo.. Vet inte hur jag ska klara mig en hel månad utan de.. :( Ska vidare hem till mamma i morgon när hon kommer hem från Sthlm..

Nu ska jag lägga mig på soffan igen och kolla på film med sis..


Vår, jobb, sjukdom, hemfärd..

Herre gud, vad länge sen jag skrev här.. Orsak: Har ännu inte skaffat internet till lägenheten.. Tänkte bara gå igenom lite snabbt om vad som hänt under den tiden bloggen legat nere.

Sist jag skrev så skulle Moa komma hem från London, vilket hon gjorde.. Men efter de har de hänt följande:

1. Moa bombade lägenheten med två väskor med kläder från London.
2. Danne och Mathias flyttade från de gamla kollektivet till vårat! :D
3. LindaJ kom på besök över en helg.
4. LindaN flyttade hem... :(
5. Varit på IKEA två gånger.. (Skulle köpa en sopkvast, kom hem med massa saker, men ingen sopkvast)..
6. Lärt mig att inte ta en "powernap" efter att ha druckit några drinkar med tjejerna.
7. Mått riktigt dåligt. (Magsjuka eller fyllesjuka?)
8. Försökt ta upp träningen.. (lyckades inge vidare)
9. Jobbat helger och nätter på Mcd.
10. Fått njurinfektion, 39 i feber, och en riktigt förskylning.
11. Blviit nekad sjukvård pågrund av att jag är SVENSK!
12. Läst ut två böcker på cirka 350 sidor per bok på mindre än två veckor...
13. Lagt ned cirka 900 nok på läkarbesök....

Har säkert hänt en massa andra saker, men minnet är inte de bästa för tillfället. Är i alla fall påväg hem nu för att spendra helgen med syster. I kväll bjuds de på grillat! Äntligen kött! Sedan är jag fortsatt sjukskriven från jobb tills på onsdag då ett nytt läkarbesök väntar.. Om de godkänner så börjar jag min utblidning i Karlstad för Max. Som ska öppna sin första restaurang i Norge på Karl Johan, som kommer bli min nya arbete när jag gått klart utbilningen i Karlstad..

Ska bli så sjukt skönt att få komma hem och äta ordentlig mat! Sedan blir det förhoppningsvis en visteles till Far och släkten under påsk! Vill ju inte missa farmor och farfars påskbord med släkten som pratar i mun på varandra samtidigt som de kastar i sig maten.. Saknar det!! :)

RSS 2.0